Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Gott riskuje. Nebráňte mu v koncertovaní, odkazuje lekár
Zdielať na

Gott riskuje. Nebráňte mu v koncertovaní, odkazuje lekár

Archívna reportáž

Spevák Karel Gott (78) dlhé mesiace bojoval s rakovinou. Podarilo sa mu ju poraziť, a tak sa vrátil do kolotoča, na ktorý je roky zvyknutý. Zdá sa však, že český slávik chce dohnať čas, ktorý trávil v nemocniciach. Počas troch mesiacov chce zvládnuť až sedem koncertov.

Zdá sa, že pre speváka Karla Gotta sú najlepším liekom práve jeho skalní fanúšikovia. Inak sa nedá vysvetliť to, že v priebehu troch mesiacov chce stihnúť až sedem koncertov. 

"Veril som, že sa raz vrátim. Po chorobe som začal v malých kluboch, potom prišiel koncert v Divadle Hybernia, pomaličky som skúšal, kam až môžem zájsť," vysvetlil Gott.

Hoci len nedávno absolvoval ďalší pobyt v nemocnici kvôli chrípke, po návrate domov stihol pokľaknúť k hviezde na chodníku slávy, odspievať v Obecnom dome či vystúpiť na Golfistovi roka. 

Lekár sa pre český Blesk vyjadril, že ak sa pacient cíti dobre a má chuť pracovať a hlavne žiť plnohodnotne ako pred liečbou, nie je rozumné mu v tom brániť.

"Je to jeho práca, životné poslanie a náplň," uviedol MUDr. Pavel Boček z Fakultnej nemocnice Motole.

Karel koncertoval nedávno aj v Bratislave. Na pódium sa postavili aj jeho dve rozkošné dcéry. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie