Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Áron Hodek je späť na Slovensku. V LA ho spoznávali známi hudobníci
Zdielať na

Áron Hodek je späť na Slovensku. V LA ho spoznávali známi hudobníci

KOMÁRNO / Veľká cesta za veľkú mláku! Iba 7-ročný Slovák s basovou gitarou očaril v Los Angeles aj držiteľov Grammy. A spoznávali ho aj v obchodoch!

Áron Hodek si to z Novej Stráže pri Komárne spolu so starším bratom Dávidom, ktorý od škôlky exceluje za bicími a ich otcom Szilárdom, namierili do L.A. "Na podujatie NAMM, bolo to veľmi veľké, lebo to sa nedá skoro vidieť celé nikdy. Hral som groow a som skúšal basy a tak," opisuje zážitok basgitarista. 

"Veľa krokov sme museli preto spraviť, aby sme sa tam vôbec dostali. Tam stretne človek niekoho z absolútnej elity, a potom sa s ním má možnosť porozprávať, to je niečo úplne iné," povedal Áronov brat Dávid. 

Naživo spoznávali viacnásobných držiteľov Grammy a muzikantov slávnych mien – a vďaka Instagramu, kde Áronka sleduje už viac ako 30-tisíc fanúšikov, spoznávali aj oni talent zo Slovenska. "Stokrát sa stalo, že človek, s ktorým sme sa my chceli odfotiť, nás našiel skôr a on sa s ním chcel odfotiť," smeje Dávid. 

"Mne sa páčil najviac kostol, dobre tam hrali, tam som improvizoval," hovorí Áron. "Budsy Collins, bol basákom Jamesa Browna, sa strašne tešil z Áronka, chce ho zapojiť do jedného z jeho projektov," opisuje Dávid. 

"By som v prvom rade poďakoval všetkým tým, ktorí nám dopomohli, aby sme tam vlastne mohli ísť. Vidieť chalanov medzi tými najväčšími, že oni ch berú ako rovnocenného, tak to je veľká vec," rozpráva otec Szilárd. 

Za oceánom hral prvýkrát na base svojich rozmerov – požičiavali si ju na vystúpenia priamo od výrobcu. "Mu vyrobí na mieru basgitaru a bude mať svoj model," povedal Dávid. 

Súvisiace články

Najčítanejšie