Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zomrel zakladateľ legendárnej skupiny Marylin Manson
Zdielať na
Hudba

Zomrel zakladateľ legendárnej skupiny Marylin Manson

Vo veku 49 rokov zomrel na následky rakoviny hrubého čreva zakladateľ americkej skupiny Marilyn Manson.

Hudobník Daisy Berkowitz, vlastným menom Scott Putesky, ktorý bol známym gitaristom, skonal v dôsledku rakoviny hrubého čreva, ktorá ho trápila štyri roky. Na úmrtie reagoval aj samotný líder Marilyn Manson.

"So Scottom Puteskym sme spravili výbornú hudbu. Neskôr sme mali určité problémy, no vždy si budem pamätať to dobré. Každý by mal teraz počúvať na jeho počesť skladbu Man That You Fear. Tá bola naša najobľúbenejšia," napísal na Instagrame.

https://www.instagram.com/p/Bak7juxh3ax/?taken-by=marilynmanson

Scott Mitchell Putesky si svoj pseudonym zvolil podľa fiktívnej postavy Daisy Duke zo seriálu The Dukes of Hazzard a sériového vraha Davida Berkowitza.

Odišiel v roku 1996

Spolu s Marilynom Mansonom založili kapelu Marilyn Manson v roku 1989 na Floride, pričom pôvodne sa volali Marilyn Manson & the Spooky Kids. Formáciu opustil v roku 1996 počas nahrávania jej druhého albumu Antichrist Superstar v roku 1996.

Názov demonštruje prelínanie dobra a zla. Kombinuje meno hollywoodskej celebrity a masového vraha. Marilyn Monroe bola slávna americká herečka a Charles Manson niekoľkonásobný vrah, ktorý má na svedomí smrť manželky režiséra Romana Polanského, Sharon Tate.

Súvisiace články

Najčítanejšie