Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Gott dostal cenu za celoživotné dielo, fanúšičky šaleli
Zdielať na

Gott dostal cenu za celoživotné dielo, fanúšičky šaleli

Český spevák Karel Gott (78) prevzal v Lipsku významnú nemeckú mediálnu cenu Zlatá sliepka za celoživotné dielo. Tisíce prítomných divákov mu tlieskali v stoji. Dočkal sa prívlastkov ako Zlatý hlas z Prahy či Frank Sinatra z Východu.

Každý chcel vidieť Karla Gotta. Fanúšikovia stáli na vstupenky šialené rady. "S briadkou vyzeráš úžasne, skrátka si sexi," povedal moderátor na úvod večera.

Popová speváčka Stefanie Hertel prirovnala Gotta k prvotriednym hviezdam nemeckého popového a rockového neba.

"Po takých slovách je ťažké byť skromný," povedal potešený Zlatý slávik. Dodal, že dôležitý nie je iba hlas, ale aj kúsok šťastia. S detským televíznym zborom zaspieval po nemecky hit z animovaného seriálu Včielka Maja a pesničku Být stále mlád.

Podľa prezývky

Karel Gott nie je prvým českým držiteľom tohto mediálneho ocenenia, v roku 2009 ho dostal aj bývalý prezident Václav Havel. Osobnosti z oblasti športu, hudby a televíznej tvorby, ale aj politici a zástupcovia občianskej spoločnosti dostávajú Zlatú sliepku od roku 1995.

Ocenenie vo forme sošky blýskavého kovového kurčaťa je pomenované na počesť nemeckej speváčky a kabaretiérky Helgy Hahnemannovej, ktorú prezývali sliepka.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie