Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Experiment Rytmusa a Goga valcuje internet. Daruješ auto Rómovi alebo...
Zdielať na

Experiment Rytmusa a Goga valcuje internet. Daruješ auto Rómovi alebo...

Záhada auta zaveseného na žeriave v Banskej Bystrici je rozlúštená. Všetko má na svedomí raper Rytmus a známy youtuber Gogo. Takmer nové vozidlo visí na vjazde do mesta a vyzýva ľudí k hlasovaniu. Ponechajú ho rómskej rodine alebo pôjde do šrotu?

To, čo pod rúškom tmy vyzerá na prvý pohľad ako vandalizmus a provokácia zo strany Rytmusa a Goga, je experimentálny pokus a najmä snaha zistiť, či sme naozaj rasisti.

"Je Slovensko rasistický národ? Pýtame sa vás. Daruješ auto Rómovi alebo auto necháš rozbiť?"  Tak znie otázka, ktorej odpoveď rozhodne, či auto poputuje rómskej rodine z východného Slovenska.

https://www.instagram.com/p/BYbKMUalA3f/?taken-by=gogomantv

Obaja rodičia tejto rodiny pracujú, majú tri deti, ktoré sa výborne učia. Za celou vecou stojí Občianske združenie Náš názor. "Projekt sa nesnaží idealizovať Rómov, chceme poukázať na to, že každý sme mali inú štartovaciu čiaru," tvrdí Vladimíra Ledecká, zakladateľka združenia. 

​Auto bude v Banskej Bystrici vysieť ešte tri týždne a takisto dlho bude trvať aj hlasovanie, ktoré rozhodne o jeho osude. Ľudia sa môžu zapájať cez bezplatnú mobilnú aplikáciu alebo internet. Svoje slovo chcú naozaj splniť v každom prípade. 

Súvisiace články

Najčítanejšie