Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šialený Elvis! Po smrti šokoval lekárov obsah jeho čriev
Zdielať na

Šialený Elvis! Po smrti šokoval lekárov obsah jeho čriev

Modla, hviezda, kult, spevák a tvorca najväčších hitov. Kráľ rokenrolu Elvis Presley (†42), ktorý zomrel pred štyridsiatimi rokmi, mal okrem geniality aj démonov. Bol mimoriadne komplikovaný, trpel úchylkami a depresiami. Sláva a ľudia navôkol ho celkom zomleli.

Okrem nenapodobiteľnej interpretácie bol známy Elvis Presley svojím divokým životom a drogovou závislosťou. V súkromí bol ale zraniteľný, častokrát bezradný, ale aj hrubý. Sex chcel mať iba s pannami. Sledoval susedov a keď sa potreboval vzrušiť, jeho manželka Priscilla (72) musela zaobstarať predohru s inou ženou. Keď otehotnela, už nikdy s ňou nespal.

Dotýkal sa nebožtíkov

"Zoberiem ťa niekam, kde si ešte nikdy nebola," vyhlásil raz po tom, čo videl horor. S Priscillou vzliezli do auta a šofér dostal jasný povel, aby auto nasmeroval do márnice. Sláva otvárala Elvisovi dvere úplne všade. 

Jeho manželka sa zrazu ocitla medzi rakvami a mrazákmi. Stuhla a podlomili sa jej kolená. Mŕtvoly jej naháňali strach. "Po čase som si ale zvykla. Prezerali sme si telá. Vládol tam pokoj. A keď sme došli k telíčku malého dieťatka, Elvis sa ho dotkol a pomodlil. Zašepkal, že ho chcel mať Boh pri sebe," povedala po rokoch. Vraj jej často pripomínal, aby si uvedomila, že nič netrvá večne. 

Vždy sa pripravoval na vlastnú smrť. Akoby tušil, že jeho zdravotný stav je biedny. Mal vysoký krvý tlak, cievne problémy a drogy mu narušili psychiku. Trpel mániami, depresiami, bol agresívny i plačlivý. Počas troch dní nakúpil zbrane za 20 tisíc dolárov a rozmiestnil ich po izbe. 

"Z času na čas sa nechal hospitalizovať. Posledné roky nechcel spať sám. Chcel sa schovať a šiel si poležať do nemocnice. Hovorieval, že sa prespí a zase sa vráti," uviedla vo svojej knihe Priscilla.

Neuveriteľné množstvo tabletiek

Telo aj tvár mu znetvorili kilá navyše. Chodil iba v pyžame, študoval v knihách význam čísel, uzavrel sa do seba. V deň, keď zomrel, užil štrnásť druhov liekov a odišiel do kúpeľne s knihou. Jeho milenka Ginger Alden ho našla 16. augusta 1977 bez známok života.

Pred smrťou trpel silnou zápchou. Patológovia zistili nepriechodnosť čriev, niekoľko dní sa nemohol vyprázdniť. Boli šokovaní obsahom čriev. Za všetko mohlo dlhodobé užívanie sedatív a drog. 

Našli ho v zlatom hodvábnom pyžame, nohavice mal stiahnuté pod kolená a ležal pár metrov od toalety. Keď sa k nej plazil, pozvracal sa. Ležal v kaluži žalúdočných štiav, mal zaťaté zuby a dva predné mu museli vyraziť, keď sa ho snažili oživiť. 

Vyšetrovatelia zistili, že od 1. januára 1977 do svojej smrti spolkol 8805 piluliek. Od roku 1975 to bolo 19 012 tabletiek a injekcií.

Najčítanejšie