Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Elvis Presley zomrel pred štyridsiatimi rokmi. Dodnes vraj žije na Havaji
Zdielať na

Elvis Presley zomrel pred štyridsiatimi rokmi. Dodnes vraj žije na Havaji

Dnes uplynie 40 rokov od smrti legendárneho speváka Elvisa Presleyho. 16. augusta 1977 ho našla mŕtveho jeho snúbenica v dome Graceland v Memphise. Objavili sa informácie o tom, že sa kráľ rock'n'rollu predávkoval. Oficiálna správa ale hovorí dodnes o tom, že mu zlyhalo srdce.

Manažéri Elvisa Presleyho boli vydesení, keď zistili, že spevákova sláva pomaly hasne. Vymysleli preto zinscenovanú smrť. Hovorí sa, že kráľ dodnes spokojne žije na Havaji. Aj to je teória, ktorej sa dnes držia mnohí jeho obdivovatelia.

Druhá verzia je podobná tej prvej, akurát s rozdielom, že Elvis žije v Južnej Amerike, respektíve v Argentíne. 

Deň po oficiálnom úmrtí odletel pravidelnou linkou do Buenos Aires ako pasažier John Burrows. Zaujímavé je, že počas svojho života rád používal tento pseudonym. 

Dokonca sa občas v Memphise objaví muž, ktorý vyzerá ako starý Elvis. 

Rozvod a kilá navyše

​Jeho veľkolepá kariéra odštartovala v roku 1953. Jeho neobvyklé verzie existujúcich skladieb preberali zvuk hudby amerického obyvateľstva tmavej aj svetlej pleti a spravili z Presleyho mimoriadne populárnu osobnosť.

Veľkou záľubou Elvisa Presleyho boli aj bojové športy. Je držiteľom troch čiernych pásov v bojových umeniach. V 60. rokoch hral Presley hlavnú úlohu v 31 filmoch, z ktorých bola väčšina muzikálov. Filmy s Elvisom Presleym patria však medzi prvé filmy, v ktorých sa objavujú východné bojové umenia.

9. októbra 1973 sa Elvis rozviedol s Priscillou, s ktorou odišla aj ich dcéra Lisa Marie. Pribral na váhe, užíval mnoho liekov, avšak stále vystupoval na koncertoch a nahrával piesne. V utorok 16. augusta 1977 bol nájdený svojou snúbenicou Ginger Alden mŕtvy na podlahe kúpeľne vo svojom dome.

Raz sa vráti

Mnohí ľudia veria, že zomrel na predávkovanie drogami, oficiálna verzia sa však prikláňa k tomu, že príčinou smrti bol srdcový infarkt.

Po Elvisovej smrti sa jeho sídlo Graceland premenilo na múzeum a stalo sa druhou najnavštevovanejšou budovou v USA, hneď po Bielom dome. Každoročne sa tam schádzajú davy fanúšikov.

Jeho piesne stále vychádzajú a mnohí ľudia dodnes veria, že nezomrel a raz sa vráti. Všeobecne je považovaný za jedného z najlepších spevákov 20. storočia.

Súvisiace články

Najčítanejšie