Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slávny producent Beatles či Tiny Tuner vraždil
Zdielať na

Slávny producent Beatles či Tiny Tuner vraždil

V hudobnom svete znamenal veľa. Hoci pochádzal z chudobnej rodiny, veľmi skoro sa stal úspešným podnikateľom. Až tak veľmi, že ho v roku 1989 uviedli do Rockovej siene slávy.

Phil Spector sa na začiatku zameriaval na dievčenské skupiny. Do jeho stajne patrili dievčatá z The Crystals, ale aj megahviezda Tina Tuner. 

Násilný k ženám

Postupom času, keď sa jeho vplyv na hudobnej scéne dostatočne upevnil, začal špekulovať o tom, že sa stane producentom. Jeho najväčším biznisom sa stal album Let It Be od legendárnych Beatles, či sólová platňa Johna Lennona Imagine.

Spector bol podivín a známy excentrik. K ženám sa správal násilne. Jeho eskapády vyvrcholili smrťou krásnej plavovlásky Lany Clarkson v roku 2003. Odsúdili ho na devätnásť rokov väzenia. 
Prípad v tom čase vzbudil mimoriadnu pozornosť, pretože Spector bol na vrchole slávy a bol nesmierne bohatý a vplyvný. 

Pohŕdal ľudským životom

Hoci sa s armádou právnikov snažil dokázať, že išlo o samovraždu, či nešťastnú náhodu, po šiestich rokoch súdnych ťahaníc ho nakoniec uznali vinným. 

"Keď je podráždený, siahne po zbrani. Vždy urobí to isté. Pán Spector vedome pohŕda ľudským životom," citovali zahraničné médiá prokurátora Truca Do.

Už ôsmy rok si tak odpykáva Spector trest vo väzení.

Súvisiace články

Najčítanejšie