Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Helena Vondráčková oslávila sedemdesiatku koncertom
Zdielať na

Helena Vondráčková oslávila sedemdesiatku koncertom

Archívne video

Kráľovná českého popu oslávila 70. narodeniny. Helena Vondráčková, ktorá o tomto čísle nechce ani počuť, vystúpilana nádvorí hradu Karlštejn.

"Priletela som popoludní na letisko v Příbrame, pretože som do noci vystupovala na Slovensku v Starej Ľubovni," povedala Blesku česká diva.

Z letiska sa Helena presunula na hrad Karlštejn, kde jej okrem iných večer gratulovali kamarátky Jitka Zelenková (67) či Olga Matušková (68). Dorazili aj zástupcovia ministerstva kultúry, ktorí speváčke poďakovali za prínos českej kultúre.

Bohatá kariéra

V rokoch 1968 - 1970 vystupovala spolu s Martou Kubišovou a Václavom Neckářom v skupine Golden Kids, od roku 1971 už sólovo. Spolupracovala s Jiřím Kornom, orchestrom Gustava Broma i so skupinou Bacily a vydala niekoľko desiatok albumov.

Niekoľkokrát získala Zlatú platňu a Platinovú platňu Supraphonu a v roku 1965 sa stala víťazkou ankety Zlatý slávik. V ďalších rokoch sa v tejto ankete pravidelne objavovala v prvej trojici. Účinkovala aj vo filme - v roku 1968 si napríklad zahrala s Václavom Neckářom v rozprávke Šíleně smutná princezna.

Ďalej hrala vo filmoch Romance za korunu, Jen ho nechte, ať se bojí, Trhala fialky dynamitem, Kameňák 2 a účinkovala v mnohých televíznych programoch.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie