Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Česko sa rozlúčilo s Věrou Špinarovou (✝65). Stovky fanúšikov, veniec od prezidenta...
Zdielať na

Česko sa rozlúčilo s Věrou Špinarovou (✝65). Stovky fanúšikov, veniec od prezidenta...

Dnes sa v Ostrave sa uskutočnila posledná rozlúčka s jednou najlepších českých speváčok. Dopoludnia sa do konala rozlúčka pre širokú verejnosť v sieni krematória v Slezkej Ostrave. Popoludní sa s umelkyňou rozlúčila aj najbližšia rodina.

Špinarová odštartovala svoju bohatú kariéru, keď mala 15 rokov. Štartovala v skupine Flamingo a Majestic, kde stretla svojho prvého manžela Iva Pavlíka. 

V roku 1976 oslávila solídny úspech, keď s piesňou Lúčenie skončila druhá na prestížnej Bratislavskej Lýre. V tom čase už bola dva roky matkou syna Adama, ktorý jej do konca života robil manažéra.

Špinarovú neoceňovali iba pre jej úžasný spev, ale aj pre pôvab. Ako sama zvykla hovoriť, po prechode sa na nej začali prejavovať hormóny a poriadne pribrala. Nikto jej už ale nevezme to, že bola v Českej republike snáď najlepšou speváčkou, píše Super.cz.

​Počas druhého manželstva s Víťom Vávrom sa na čas stiahla do úzadia. Reset kariéry sa jej podaril za pomoci niekdajšieho veľkopodnikateľa Václava Fischera v roku 2000. Od tej doby až do posledného dňa vystupovala s obrovským úspechom.

Počas posledného koncertu v Čáslavi sa jej urobilo nevoľno. Ospravedlnila sa a po niekoľkých pesničkách odišla do zákulisia, kde skolabovala. Dvakrát sa jej zastavilo srdce. 

Speváčku do motolskej nemocnice v Prahe transportoval vrtuľník. Celý čas bola v bezvedomí a jej stav bol mimoriadne kritický. Česká Janis Joplin zomrela v nedeľu. O jej smrti informoval verejnosť syn Adam Pavlík až v pondelok.

ONLINE sleduje český bulvárny web Blesk.cz.

Súvisiace články

Najčítanejšie