Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zomrela speváčka Věra Špinarová (†65)
Zdielať na

Zomrela speváčka Věra Špinarová (†65)

Minulú stredu sa českej speváčke na koncerte dvakrát zastavilo srdce. Správu o jej smrti potvrdil syn Adam. Zomrela v pražskej nemocnici.

Speváčka zomrela v nedeľu v pražskej nemocnici Motole, píše iDnes.cz. Správu potvrdil jej syn Adam Pavlík. Ako zároveň napísal na oficiálnej webstránke www.spinarova.cz, speváčka boj o život prehrala v nedeľu 26. marca. "Chcel by som sa touto cestou poďakovať celému zdravotníckemu tímu a lekárom nemocnice v Motole za starostlivosť, ktorú venovali mojej mame. Zároveň chcem poďakovať všetkým fanúšikom a priateľom za podporu a účasť v tejto ťažkej chvíli, ktorú ja a celá naša rodina prežívame," uviedol s tým, že termín poslednej rozlúčky, ktorá bude v Ostrave, zverejnia neskôr.

Minulú stredu sa jej na koncerte zastavilo srdce. Mala 65 rokov. Na hudobnej scéne pôsobila od roku 1967 v kapelách Flamingo či Majestic. Neskôr sa dala na sólovú dráhu. Hudbu milovala do samého konca.

​Narodila sa v roku 23. decembra 1951 v Pohořeliciach pri Brne. Keď mala sedem, s rodičmi sa presťahovala do Ostravy, s ktorou bude navždy spojená. Matka z nej chcela mať učiteľku, sama Špinarová sa vyučila za chemičku, ale tejto práci sa nikdy nevenovala.

V šestnástich rokoch dostala ponuku účinkovať v kapele Flamingo, s ktorou vystupovala v rokoch 1967 - 1969. Potom ju v zostave nahradila Marie Rottrová. Špinarová prestúpila do kapely Majestic, kde ju preslávila nahrávka Music Box.

​V skupine sa stretla s Ivom Pavlíkom, ktorého si v roku 1972 vzala za manžela. O dva roky neskôr sa im narodil syn Adam. V roku 1984 sa ich manželstvo skončilo a pre Špinarovú sa začala ďalšia etapa kariéry, ktorá bola spojená s Vítězslavom Vávrom. V tom čase začala spievať s uznávanou skupinou Speciál. Do roku 1988 aktívne vystupovala, avšak potom sa stiahla do ústrania. Návrat na scénu zaznamenala po spojení sa s manažérom Václavom Fischerom. Jej zrejme najväčším hitom je spievaná verzia skladby z filmu Vtedy na západe (1968) s názvom Jednoho dne se vrátíš. Na konte má aj hity ako Meteor lásky, Bílá Jawa 250, Raketou na Mars alebo Měj mě rád. 

TOTO je jeden z jej najslávnejších hitov:

Pohreb sa uskutoční v sobotu 1. apríla v Ostrave.

Súvisiace články

Najčítanejšie