Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Manažér Georgea Michaela (†53) hovorí o príčine smrti
Zdielať na
Hudba

Manažér Georgea Michaela (†53) hovorí o príčine smrti

LONDÝN / V Británii v nedeľu zomrel spevák George Michael. Britská popová hviezda, ktorá mala rad celosvetových hitov v 80. rokoch so skupinou Wham! aj pri neskoršej sólovej dráhe, mala 53 rokov. Príčinou náhleho úmrtia počas Vianoc autora a interpreta aj hitu Last Christmas bol podľa jeho manažéra Michaela Lippmana infarkt.

Umelecká agentka Cindi Berger, ktorá o úmrtí informovala ako prvá, povedala, že spevák teraz nebol chorý. "V tejto fáze sa smrť berie ako nevysvetlená, ale nie podozrivá. Bude vykonaná pitva. Kým sa nevykoná pitva, nebudú zo strany polície žiadne ďalšie informácie," uviedla podľa BBC polícia. Podľa agentúry AP to povedala pred oznámením Lippman.

Spevák zomrel v Göring západne od Londýna v anglickom grófstve Oxfordshire. Privolaná záchranná služba dorazila k jeho obydliu v nedeľu o 14:42 SEČ.


"S veľkým smútkom môžeme potvrdiť, že milovaný syn, brat a priateľ George pokojne zomrel doma počas vianočných sviatkoch. Rodina si želá, aby sa rešpektovalo jej súkromie v tejto ťažkej chvíli. Zatiaľ nebude žiadny ďalší komentár," uviedla vo vyhlásení v nedeľu večer umelecké agentka Berger.

Madonna, Bryan Adam, Elton John

Krátko po oznámení vzdalo zomretému holt na sociálnych sieťach mnoho osobností. "Som hlboko šokovaný. Stratil som drahého priateľa, najmilšieho a veľkorysého. Bol tiež skvelý umelec," povedal britský spevák Elton John. "Nemôžem tomu uveriť. Ohromný spevák a milý človek. Bol moc mladý na to, aby odišiel," uviedol kanadský rocker Bryan Adams. "Zbohom môj priateľovi! Opustil nás ďalší veľký umelec," uviedla americká speváčka Madonna v narážke na tohtoročné úmrtie Davida Bowieho, Prince, Leonarda Cohena a rady ďalších hudobných hviezd. Smútok vyjadril napríklad aj bývalý britský futbalista Gary Lineker.

Michael, ktorý po svete predal viac ako 100 miliónov albumov, mal v posledných rokoch množstvo zdravotných problémov, bol niekoľkokrát hospitalizovaný. V roku 2011 strávil niekoľko týždňov v rakúskej nemocnici s vážnym zápalom pľúc. Ochorel vtedy uprostred svojho európskeho turné a dokonca upadol do kómy. V roku 2013 bol hospitalizovaný, keď vypadol na anglickej diaľnici z idúceho auta. Pre bližšie nespresnené problémy bol hospitalizovaný aj v máji 2014.

Užívanie drog

Autor hitov ako Wake Me Up Before You Go Go, Club Tropicana, Faith alebo Careless Whisper preslávil ale aj škandály spojenými s užívaním drog. V roku 2010 ho súd poslal na osem týždňov do väzenia za riadenie pod vplyvom drog, držanie marihuany a spôsobenie dopravnej nehody, keď narazil so svojím automobilom do obchodu v Londýne.

Michael, ktorý v roku 1998 verejne odhalil svoju homosexualitu, vydal posledný album v roku 2014. Vtedajšia kolekcia piesní nazvaná Symphonica sa v Británii stala zlatou platňou.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie