Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zomrel fenomenálny spevák George Michael (†53)
Zdielať na
Hudba

Zomrel fenomenálny spevák George Michael (†53)

OXFORDSHIRE / Hviezda, ktorá odštartovala svoju kariéru v skupine Wham! v 80. rokoch a neskôr v sólovej dráhe, skonala v pokoji doma.

Zomrel spevák George Michael, oznámila v noci na dnes stanica BBC s odvolaním sa na jeho vydavateľa. Britská hviezda, ktorá mala rad celosvetových hitov v 80. rokoch so skupinou Wham aj pri neskoršej sólovej dráhe, mala 53 rokov. Príčiny úmrtia zdroje neuviedli. Polícia ale podľa BBC nenašla žiadne podozrivé okolnosti.

"S veľkým smútkom môžeme potvrdiť, že náš milovaný syn, brat a priateľ George pokojne zomrel doma počas vianočných sviatkoch. Rodina si želá, aby sa rešpektovalo jej súkromie v tejto ťažkej chvíli. Zatiaľ nebude žiadny ďalší komentár," uviedlo vo vyhlásení hudobné vydavateľstvo. Spevák zomrel v Göring v grófstve Oxfordshire.

V roku 2011 strávil niekoľko týždňov v rakúskej nemocnici s vážnym zápalom pľúc. Ochorel vtedy uprostred svojho európskeho turné a dokonca upadol do kómy. V roku 2013 bol hospitalizovaný, keď vypadol na anglickej diaľnici z idúceho auta. Pre bližšie nespresnené problémy bol hospitalizovaný aj v máji 2014.

Michael, ktorý podľa agentúry Reuters po svete predal viac ako 100 miliónov albumov, mal v posledných rokoch množstvo zdravotných problémov, bol niekoľkokrát hospitalizovaný. Autor hitov ako Wake Me Up Before You Go Go alebo Last Christmas, preslávil ale aj škandály spojenými s užívaním drog.

Súvisiace články

Najčítanejšie