Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prince sa predávkoval silným opiátom! Vyšetrovanie jeho smrti pokračuje
Zdielať na
Hudba

Prince sa predávkoval silným opiátom! Vyšetrovanie jeho smrti pokračuje

Úradným oznámením, že smrť amerického speváka Princa spôsobilo predávkovanie silným opiátom fentanylom, vyšetrovanie zďaleka nekončí. Napísala to agentúra AP s odvolaním sa na policajné zdroje. Vyšetrovatelia teraz začnú pátrať po tom, či niekto Princovi liek predpísal, alebo či ho získal ilegálne.

Svetovo uznávaný spevák Prince zomrel nečakane na konci apríla vo veku 57 rokov. O príčine smrti sa zatiaľ len špekulovalo.

Oficiálna správa

Až vo štvrtok vydali americké úrady oficiálnu správu, že spevák zomrel na predávkovanie fentanylom, čo je podľa lekárov opiát päťdesiatkrát silnejší ako heroín. Podáva sa chorým v prípadoch, kedy iné neutíchajúce lieky nezaberajú.

Pitevná správa smrť označuje za nešťastnú náhodu, to ale znamená len to, že nešlo o samovraždu ani o bezprostredné cudzie zavinenie. Liek, ktorého obeh americké úrady starostlivo kontrolujú, ale ktorý sa vo veľkých množstvách vyrába ilegálne, Prince podľa vyšetrovateľov užil sám.

Dvadsaťročné väzenie

Polícia sa teraz podľa agentúry AP bude snažiť zistiť, ako sa spevák k opiátu dostal. Do okruhu vyšetrovaných sa dostanú aj členovia jeho rodiny a ľudia z jeho okolia. "Ak fentanyl získal nezákonne, nekúpil ho zrejme od niekoho cudzieho niekde v temnom zákutí. Keby to ale naozaj bol pouličný díler, bude veľmi ťažké nájsť ho," povedal vyšetrovateľ Gal Pissetzky.

Trestný zákonník Spojených štátov vymeriava za nezákonné šírenie takýchto látok najmenej dvadsaťročné väzenie. Podľa zákonov štátu Minnesota, kde Prince zomrel, môže byť vinník odsúdený až na 25 rokov.

Jedným z najväčších hitov Princa je Purple Rain:

Zdielať na

Najčítanejšie