Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Lucie Bílá: Cez víkend som odspievala štyri koncerty
Zdielať na

Lucie Bílá: Cez víkend som odspievala štyri koncerty

Oslávila ako sa na divu patrí. Lucie Bílá si na päťdesiate narodeniny dopriala oslavu, aká tu ešte nebola. Tri megakoncerty, aké na Slovensku ani v Česku ešte neboli.

Prípravy na koncertné turné Fifty-fifty trvali viac než rok. Šou, ktorú Lucka spolu s režisérom Jeffom Minaříkom pripravila, bola jedinečná. Na pódiu sa počas koncertu vystriedalo 200 účinkujúcich, medzi inými aj bývalí členovia skupiny Nightwork.

Tri koncerty + generálka

O poriadny rámus sa postarali rockeri zo skupiny Arakain, v ktorej Lucka pred tridsiatimi rokmi začínala. "My sme jej dali fantastickú gitaru," povedal hudobník kapely Arakain Honza Toužimský.

Zabudnúť nesmieme ani na Mirror Family, Vertigo či tanečníkov The Pastels a Ladylicious. Lucka počas víkendu zvládla nie tri, ale štyri koncerty. Pred prvým absolvovala aj generálku.

Vyznanie

Jedným z najkrajších momentov koncertu bola pieseň Vyznanie od Mariky Gombitovej. Práve pri nej Lucka ukázala, že je naozaj pani speváčka.

O hladký priebeh koncertu Fifty-fifty sa staralo 380 pracovníkov. Neboli to iba technici a zvukári, ale aj kameramani, asistenti, kostyméri, maskéri... Títo všetci fungovali počas troch výnimočných koncertov ako presne nastavené roboty.

Zákulisie pod pódiom

Výnimočnosť tohto koncertu spočívala aj v tom, že zákulisie bolo umiestnené priamo pod obrovským pódiom. Tu mala šatňu Lucka i všetci tanečníci. Úzkymi a hlavne nízkymi chodbičkami sa premiestňovala k výťahom, ktoré ju vyvážali na pódium.

Ak ste na koncertoch neboli, redaktorka Alexandra Pavlovič-Hinková:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie