Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hviezdy na jednom pódiu. Benefičný koncert Hudba bez bariér umelcov spája
Zdielať na
Hudba

Hviezdy na jednom pódiu. Benefičný koncert Hudba bez bariér umelcov spája

O týždeň sa koná jeden z najväčších benefičných koncertov tejto sezóny. Už v názve je vlastne povedané všetko. Bude to Hudba bez bariér. Koncert bude o búraní bariér medzi zdravými a telesne postihnutými.

"Koncert má za úlohu zarobiť aj financie, lebo nečakáme len na partnerov, ale snažíme sa si zarobiť peniaze aj takýmto spôsobom. A máme na to skvelých interpretov, napríklad na čele je Bekim, Dara Rolins, Gladiator, Polemic, Kristína a ďalší," prezrádza organizátor podujatia Miroslav Búľovský.

Bez bariér

Keďže akcia nesie názov Hudba bez bariér, bude podujatie moderované bez bariér. "So skvelým gitaristom Dávidom Bílekom," dodáva Búľovský.

Reper Bekim si vo svojej tvorbe robí zo svojho postihnutia najmä srandu. "To je základ podľa mňa. Človek sa usmieva a robí si srandu sám zo seba, tak má nadhľad a ide to všetko ľahšie," prezrádza.

Dodnes urobil len jeden dojemný klip. "Keď mi zomrel najlepší kamarát, tak som ho urobil jemu a teraz nedávno som urobil ešte jeden. Mojej frajerke, teraz už žene," hovorí. V klipe je podľa slov autora zachytená emócia.

Dvojhodinový program

Akcia bude pozostávať z dvojhodinového programu, "kde každý interpret má určitý počet piesní", prezradil organizátor.

Vozičkári majú na tomto podujatí prednosť. "Vyčlenili sme im prvé rady. Koľko ich príde, toľko stoličiek z prvých radov dáme preč," hovorí Búľovský.

Na umelcov vozičkárov sa pri väčšine akcií zabúda. "Stretávam sa s tým, že prídem napríklad do klubu a nie je tam vytvorený ani priestor, ani bezbariérový prístup," sťažuje sa Bekim.

Akcia Hudba bez bariér sa bude konať 14. apríla o 19:00 hod. v bratislavskej Inchebe.

Benefičný koncert Hudba bez bariér spája rôznorodých umelcov:

Súvisiace články

Najčítanejšie