Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Z pódia na plátno. Mick Jagger nakrútil seriál o rockovej sláve
Zdielať na
Hudba

Z pódia na plátno. Mick Jagger nakrútil seriál o rockovej sláve

Kto iný by mohol lepšie nakrútiť seriál o rockovom svete než jeho najväčšia hviezda? Mickovi Jaggerovi nestačia jeho hudobné aktivity. Aktuálne sa pohybuje aj vo filmovej brandži. Rola v jeho seriáli sa našla aj pre jeho syna.

Režisér Martin Scorssesse spojil sily s nestarnúcim rockerom Mickom Jaggerom. Títo dvaja umeleckí velikáni sa rozhodli nakrútiť televízny seriál. A plný bude rock´n´rollového života. Seriál rozpráva o hudobnej scéne v 70. rokoch minulého storočia.

"Je to fikcia, ale, samozrejme, sú tam aj skutočné postavy. Inšpirovali sme sa mnohými charaktermi, pomiešali sme ich a vymysleli postavy pre tento seriál," hovorí spevák Mick Jagger.

Hrdý na syna

Frontman kapely Rolling Stones pôsobil ako výkonný producent. Do role jedného z hudobníkov danej scény obsadil aj svojho syna Jamesa. Pri premiére neskrýval hrdosť na svojho potomka.

"Myslím si, že urobil naozaj dobrú prácu. Podarilo sa mu používať prízvuk nižšej anglickej triedy, ktorý v skutočnosti nemá. A veľmi vynikal v hudobných scénach. Naozaj sa mu darilo," chválil Jamesa pyšný tatko.

Rockový svet

Radosť z práce s rockovou legendou, ktorá väčšinu deja v seriáli zažila na vlastnej koži, mali aj ostatní členovia štábu.

"Bol to jeho nápad. Nikto nepozná rock´n´rollový svet lepšie než jeho najväčšia hviezda. Je to úžasné pracovať s ním a cez jeho spomienky zistiť ako vtedy veci fungovali," ozrejmuje scenárista Terence Winter.

"Je to o láske, vášni, hudbe, túžbe a sexe. je to naozaj pútavé," dodáva herečka Olivia Wilde.

Mick Jagger si zahral rockovú hviezdu v seriáli, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie