Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zomrel hudobník David Bowie (†69), prehral boj s rakovinou
Zdielať na
Hudba

Zomrel hudobník David Bowie (†69), prehral boj s rakovinou

Vo veku 69 rokov zomrel britský hudobník David Bowie. Stanici BBC to potvrdil jeho syn. Rocker nedávno vydal na svoje 69. narodeniny nový album.

Novátorský spevák, skladateľ a herec údajne zomrel na rakovinu. "David Bowie po 18 mesiacoch statočného boja s rakovinou zomrel pokojne, obklopený svojou rodinou. Aj keď mnohí z vás budú z tejto straty zarmútení, žiadame vás, aby ste rešpektovali súkromie rodiny v čase jej smútku," uviedla rodina.

Bowie prvýkrát upútal verejnosť v roku 1969 albumom Space Oddity. Skutočnú slávu mu ale priniesol až v roku 1972 album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars.

Problémy v Prahe

Zaujal nielen originálnymi rytmami, melódiami a experimentovaním s hudobnými štýlmi, ale tiež na svoju dobu extravagantnými kostýmami a maskami, rovnako ako scénickým poňatím koncertov.

V roku 2004 Bowie absolvoval operáciu srdca. Prvé príznaky ochorenia sa vtedy prejavili počas júnového koncertu v Prahe, ktorý kvôli bolestiam nedokončil. Naživo Bowie naposledy vystúpil v roku 2006 na charitatívnom koncerte v New Yorku.

Pozrite si krátke video:

Súvisiace články

Najčítanejšie