Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Frank Sinatra. Upravený elegán s modrými očami by sa dožil 100 rokov
Zdielať na
Hudba

Frank Sinatra. Upravený elegán s modrými očami by sa dožil 100 rokov

Žiarivé modré oči, vždy perfektne upravený oblek medový barytón boli poznávacie znamenia Franka Sinatru. Jednej z najväčších hviezd populárnej hudby všetkých dôb. O pár dní uplynie 100 rokov od jeho narodenia

Počas kariéry nahral viac ako 100 albumov, natočil 60 filmov, získala hudobné Grammy aj filmového Oscara. Publikum Franka Sinatru zbožňovalo.

Pokora a poctivosť

Potomok talianskych migrantov poslucháčom priazeň vždy poctivo opätoval. "Keď chcete získať publikum na svoju stranu, musíte pred neho predstúpiť s úplnou pokorou a poctivosťou, inak to nefunguje," zveril sa Sinatra v jednom rozhovore.

Nikdy sa vraj nenaučil noty, vrodený talent mu ale umožnil dávať do spevu všetko. Bez nadýchnutia vo vrcholovej fáze zvládol zaspievať aj osem taktov a Sinatrova výborná dikcia len umocňovala zážitok z jeho spevu.

Športový reportér

Pôvodne chcel byť športovým reportérom, nedokončil ale ani strednú školu a v novinách to dotiahol len na poslíčka, chvíľu pracoval aj v lodeniciach.

Jedným z najznámejších hitov, ktoré Sinatra naspieval bola skladba New York, New York. Tú najskôr spievala Lisa Minelli vo filme Martina Scorseseho z roku 1977.

Práve tento hit bol vrcholom slávnostného večera pri príležitosti 100 nedožitých 100. narodenín:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie