Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Koncert U2 v Štokholme zrušili! Do hľadiska sa dostal muž s pištoľou
Zdielať na
Hudba

Koncert U2 v Štokholme zrušili! Do hľadiska sa dostal muž s pištoľou

Koncert írskej rockovej skupiny U2, ktorý sa mal konaťž v nedeľu večer v multifunkčnej hale Globen vo švédskej metropole Štokholm, zrušili. Do haly totiž krátko pred začiatkom akcie prešiel cez bezpečnostnú kontrolu ozbrojený muž, ktorý sa vydával za policajta.

Tesne pred začiatkom koncertu stáli pred arénou stovky ľudí, ktorí sa dovnútra už nedostali. Divákov, ktorí boli v tom momente už vnútri, polícia evakuovala.

Organizátori najskôr čakajúcim divákom oznámili, že koncert z technických príčin odložili. Neskôr povedali, že sa koncert z bezpečnostných dôvodov ruší. U2 vystúpia v náhradnom termíne v utorok.

Zabudol na zbraň

Podľa švédskeho denníka Aftonbladet podozrivý muž pri prechádzaní cez bezpečnostnú kontrolu ukázal pištoľ a povedal, že je policajt. Dodal, že zbraň si zabudol nechať v práci. Členovia bezpečnostnej služby ho vpustili dovnútra.

Podľa švédskych médii ozbrojený muž nemal v úmysle ohroziť akciu, ale vzniesol vyhrážky voči istej osobe. Polícia uviedla, že prípad vyšetruje po možné porušenie zákona o zbraniach.

Vypočujte si nádhernú pieseň od U2 With Or Without You:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie