Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jesus Christ Superstar na Slovensku. Pocisková a Slezák excelujú
Zdielať na

Jesus Christ Superstar na Slovensku. Pocisková a Slezák excelujú

Svetoznámy rockový muzikál Jesus Christ Superstar ožil aj na doskách jedného z bratislavských divadiel. Výborným spracovaním, brilantnými speváckymi výkonmi a následným standing ovation si jeho režisér, Ján Ďurovčík, dal vraj najkrajší darček k narodeninám.

Muzikál zobrazujúci posledných sedem dní života Ježiša Krista má mnoho spracovaní po celom svete. Pri sledovaní najnovšej slovenskej verzie však stratíte pojem o čase. Iba sa necháte unášať hudbou a spevom.

Hoci je to príbeh o Kristovi, paradoxne najťažšie party má v muzikáli Judáš. "Ja neznášam premiéry," hovorí herec Ján Slezák.

Krátky čas

No ani Ježiš či Mária Magdaléna za ním nezaostávajú. Patrik Vyskočil i Nela Pocisková opäť podali bravúrne výkony. "Naštudovali sme to v rekordne krátkom čase," priznáva Vyskočil.

"Mária tam síce veľa toho nemá, no ja som vedela, že Jano to nejako urobí, aby bolo toho viac," hovorí zase Pocisková.

Pri Ďurovčíkovi sme už zvyknutí na to, že z hercov dokáže na pódiu doslova vymačkať maximum. Tento muzikál je však trochu iný. Je viac o speve ako o tanci, i keď ani ten nechýba.

IMT Smile

Zaujímavosťou je aj to, že hercov sprevádza živá kapela - IMT Smile. "Keď sme sa dozvedeli, že Jano ide toto robiť, hneď sme chceli byť súčasťou," tvrdí Ivan Tásler.

Premiéra mala špeciálnu príchuť. Režisér totiž oslavoval svoje 44. narodeniny a tak nečudo, že nedokázal skryť slzy dojatia, ktoré sa mu tlačili do očí. " To je len maličkosť, premiéra je dôležitejšia," dodal Ďurovčík.

Na premiére sa bola pozrieť redaktorka Alexandra Hinková:

Súvisiace články

Najčítanejšie