Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Sisa Sklovská a trio La Gioia vytvorili jedinečnú vianočnú pieseň
Zdielať na
Hudba

Sisa Sklovská a trio La Gioia vytvorili jedinečnú vianočnú pieseň

Počas tohto obdobia všade vyhrávajú vianočné piesne, avšak minimum slovenských. A tak sa vytvorila spolupráca medzi Sisou Lelkeš Sklovskou a skupinou La Gioia.

Pop-operné trio La Gioia nezaháľalo ani pred Vianocami, kedy väčšina ľudí povinne prevetrávalo v obchodných centrách svoje peňaženky pri nákupoch vianočných darčekov. V spolupráci so Sisou Sklovskou sa im podarilo nahrať príjemnú vianočnú skladbu.

"Je to taka naša československá lastovička, kde sme si povedali, že urobíme jeden krásny song, lebo si myslime, že na našejčeskoslovenskej scéne takéto niečo chýba," tvrdí jeden zo spevákov skupiny Matej Vaník.

V Česku ako doma

Spevácke trio si spoluprácu so slovenskou divou vyskúšalo už pre pár rokmi. "Oslovili sme Sisu, aby nám krásnym spôsobom spríjemnila našu pesničku," vysvetľuje jeden z tria spevákov.

Sisa neváhala. "Povedala som, že veľmi rada. Prišla som do štúdia, dala som hlas a bolo," opisuje Sisa.

Pozrite sa, ako vznikal československý vianočný hit:


Ich nová vianočná skladba je naspievaná v slovenskom, ale aj v českom jazyku. Polovica je po slovensky a Sisine sólo je po česky.

"Má to svoje opodstatnenie, pretože fungujem aj v Česku. Žila som tam veľa rokov, takže nie je to nič zvláštne. Hrávam v češtine. To je už druhý jazyk v mojom živote,"
hovorí Sisa.

Nekompromisná Sisa

Sisa je v muzikáloch suverénnou hviezdou nielen na Slovensku, a preto by si páni vedeli spoluprácu s ňou aj v tomto smere veľmi živo predstaviť. "Nebránime sa takýmto možnostiam. My sme speváci od kosti, všetci štyria.  Keby prišla zaujímavá ponuka, tak by to mohlo byť celkom zaujímavé," tvrdia speváci.

Sisa však tvrdí, že si to nezaslúžia. Ešte nikdy totiž nevideli ani jedno jej predstavenie, a tak si ich pekne podala. "Majú strašnú absenciu. Vôbec neboli v divadle, čo im zazlievam," priznáva. 

A jednoznačne im odkazuje: "Chlapci dúfam, že najbližší termín vás uvidím sedieť v prvom rade."

Páni bez mihnutia oka súhlasili. Veď spolupráca so slovenskou divou je bezkonkurenčná. Svorne tvrdia, že práve vďaka Sisinmu spevu je skladba jedinečná a exkluzívna.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie