Jasno
19°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Charizmatický Janek Ledecký (52) spieval v krčme!
Zdielať na
Hudba

Charizmatický Janek Ledecký (52) spieval v krčme!

Janek Ledecký je na hudobnej scéne už dlhé roky. Napriek tomu, že nemá dvadsať, má stále rovnakú charizmu a šarm. Keď sa objaví na pódiu s gitarou, jačia mladí i starí.

"Skutočne si vážim to, že hudba baví dostatok ľudí, že ma to dokonca živí a nie je to len koníček," priznáva spevák.

Janek Ledecký je rpitom vyštudovaný právnik. No hneď po vysokej škole zavesil kariéru na klinec a namiesto vŕtania sa v paragrafoch vzal do ruky gitaru. Hrá a spieva dodnes.

"Ja si myslím, že mám šťastne," skromne priznáva Janek. Totiž udržať sa na výslní a mať aj po rokoch stállych priaznivcov nie je vôbec jednoduché.

"Napísať pesničky, ktoré zľudovejú, to dá veľa práce. Je potrebné aj šťastie," vysvetľuje.

Janek však nielen spieva a píše, ale hrá i v muzikáloch. Pritom vybrať si, čo ho najviac baví, nebolo jednoduché.

"Z toho všetkého, čomu sa venujem, ma najviac bavia živé koncerty. Tam je výhoda,m že sa ľahko skladá repertoár. Veľa pesničiek vedia ľudia naspamäť, vtedy to ide ako po masle," dodáva.

Začínal v krčme

Janek nie je rýchlokvasný. Svoju popularitu si začal budovať aj v krčme. "Po rôznych kapelách a hraní po krčmách prišiel Žentour a oritika nás zaškatuľkovala. Potom prišiel triangel v 1989, kde sme trikrát vyhrali a to nás katapultovalo z krčiem na štadión?" spomína spevák.

Janek nepatrí medzi vlastných fanúšikov. Svoje texty vie síce naspamať, no vlastné skladby nepočúva.

"Žeby som v aute počúval svoje pesničky, to nemusím. Ja si to na koncertoch užijem až-až. Ale pred Vianocami to musím nakopnúť, pretože to nie je repertoár, ktorý hrám stále, ale len pred Vianocami," prezrádza.

Pozrite si priložené video:

Zdielať na

Najčítanejšie