Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Jan Nedvěd (68): Som na mizine! Strach z exekúcie
Zdielať na

Jan Nedvěd (68): Som na mizine! Strach z exekúcie

Zdroj: aha!

Dva roky po svadbe s o tridsaťšesť rokov mladšou manželkou Pavlínkou (32) trie biedu s núdzou. Legendárny spevák Jan Nedvěd sa dokonca bojí prípadnej exekúcie. Preto sa vzdal všetkého majetku okrem svojho ojazdeného automobilu. “Keby na mňa prišla exekúcia, bol by som v háji,“ priznal denníku Aha!.

To predavačka Pavlínka, na ktorú preto prepísal chatu v Čerčanoch, má stály mesačný príjem, takže by mohla požiadať o splátkový kalendár. A je vraj obdivuhodne pracovitá.

“Vstáva o štyroch ráno a už o siedmej je v supermarkete. A väčšinou až do desiatej večer. A to jazdí vlakom,“ vzdáva poklonu svojej mladučkej žene Jan.

Nedvěd je v dôchodku a s Pavlínkou sa vraj uživí len veľmi ťažko. “Nemáme peniaze navyše, obraciam každú korunu,“ posťažoval sa Nedvěd.

aha!

“Neviem, ako si kto z vlády dokáže predstaviť žiť z dôchodku. Buď nemajú rodičiv, alebo nežijú medzi nami! A to som odovzdával na sociálke státisíce korún ročne. Vláda má predsa pomáhať chorým, deťom a dôchodcom,“ rozčuľuje sa Nedvěd, ktorého penzia je 15 tisíc Kč.

“Keď splatím mesačne poplatky, zostane mi z dôchodku šesť tisíc korún,“ vypočítava.

Zároveň priznáva, že na tom nie je najhoršie, pretože poberá tantiémy za uvádzané pesničky. “Tie sa ale budú znižovať,“ hovorí Nedvěd. Folkovému spevákovi vraj vystačí na jedlo 100 korún denne.

“Ale tie hrozné cigarety. To je problém. Musím s tým prestať a šetriť,“ komentuje Nedvěd.

Pre ženu

Najčítanejšie