Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Broadway dobýja Stingov muzikál The Last Ship
Zdielať na

Broadway dobýja Stingov muzikál The Last Ship

Aj hviezda svetového formátu, akou Sting bez pochyby je, má dni, kedy je nervózny, má kŕče v žalúdku a trasú sa mu ruky. Naposledy sa mu to stalo pred premiérou jeho muzikálu.

Premiéra to sú nervy. Trpí tým aj hudobník Sting, ktorý bol počas premiéry muzikálu The Last Ship zo všetkých najnervóznejší.

"Nadšený, zdesený, vystrašený a aj nabudený z toho všetkého. Všetky tieto pocity sa vo mne miešali, no usmievam sa," opisuje Sting.

V divadle Neila Simona na Broadwayi sa to hemžilo fotografmi. Všetci boli vo vytržení a nedočkaví. Chceli vidieť, čo spevák päť rokov pripravoval. Námet na svoje dielo bral zo svojho detstva.

"Vyrastal som v zákutiach lodenice. Vždy som chcel vyzdvihnúť to prostredie a vyjadriť tamojším úctu komunite, z ktorej pochádzam," ozrejmil.

Príbeh z rodného mesta

Príbeh sa odohráva v spevákovom skutočnom rodisku v Anglicku. Hlavný hrdina sa rozhodne opustiť svet lodiarov a cestovať po svete.

Po štrnástich rokoch sa však vracia domov. Zisťuje, že mesto, ktoré bolo kedysi jeho domovom, sa zmieta v problémoch. Komunita to napriek všetkému nevzdáva.

Dojímavý príbeh dostal aj Stingovu manželku, ktorá ho ešte pred rokmi podporila v tom, aby sa do scenáru vôbec pustil.

"Ako veľmi som pyšná? Bezhranične. Bola to päťročná cesta, na ktorej som ho sprevádzala a dnes vyvrcholí, nemôže to byť lepšie," hovorí pyšná Trudie Styler.

Kráľovské poďakovanie

Po premiére prišla na rad ďakovačka. Jedna sa ušla i kráľovnej Alžbete II.
"V neposlednom rade by som sa chcel poďakovať anglickej kráľovnej. Pretože bez nej by som tu dnes nebol," zneli slová.

Premiéra dopadla výborne. Všetci si prišli na svoje.

Na adresu speváka bonzli pikošky zo zákulisia herci. "Na začiatku to bolo naozaj ťažké spolupracovať s ním. Jeho hlas mi hučal stále v hlave. Má úžasný a ikonický hlas, ktorý vás neopustí," prezradil herec Michael. Esper.

"Už nemôžem byť iba fanúšička. Na začiatku sme museli veľa vecí nastaviť. Mala som problém ho volať Sting - pýtala som sa samej seba - môžem ho ja tak vlastne volať?," bonzla herečka Rachel Tucker.

Z hereckých a umeleckých cudzincov sa však po mesiacoch príprav a nácvikov stali priatelia.

Pre ženu

Najčítanejšie