Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ráž (59) je otrokom svojich psov, pozrela sa na to psychologička
Zdielať na

Ráž (59) je otrokom svojich psov, pozrela sa na to psychologička

Jožo Ráž je otrokom svojich psov. To je verejne známe. Náhodou účinkovala v show Jana Krausa doktorka Žertová, ktorá sa presne k tomuto problému vyjadrovala.

Miluje ich a dáva im to najavo. Spevák Jožo Ráž má doma podelené teritórium. "V záhrade býva pes a ja som jeho sluha," hovorí spevák. "Ja keď večer zasadím kvetinku, tak ráno je odstrihnutá a pred dverami položená akože aha, aj ja som tu," pokračuje.

Nastavenia pravidiel

A tak sme sa pre istotu spýtali pani doktorky Hany Žertovej, ktorá chlpáčom rozumie, o čom presvedčila aj v šou Jana Krausa, čo treba robiť, v prípade, že už s týmto vzťahom prestane spevák súhlasiť.

"Záleží na tom, ako majú nastavené pravidlá. Ak mu to neprekáža, je to v poriadku, ale keby mu to prekážalo a aj tak to robia, tak to už by bol trošku problém a s tým by sa malo niečo robiť," hovorí psia psychologička.

Ja som tu šéf

To niečo znamená dať najavo svoj nesúhlas, čo môžete urobiť verbálne, ale aj neverbálne. "Musíte urobiť trošku ramená a povedať mu, hej ja som tu šéf a ty si tu pes, ale to stačí z vášho výrazu. Pes to rýchlo spozná. To nie je o poveloch, to je o tom, dať mu toto všetko najavo," tvrdí Žertová.

Ak sa obhajujete vetou, že staršieho psa nové kusy nenaučíte, mýlite sa. "Aj starí psi sa učia, podobne ako starí ľudia," dodáva psychologička.

Súvisiace články

Najčítanejšie