Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dovolenka à la Elán: Sme Slováci, ale slovenčinu počuť nechceme
Zdielať na

Dovolenka à la Elán: Sme Slováci, ale slovenčinu počuť nechceme

Elánistov čaká v lete síce veľa práce, ale predsa si robia plány na letnú dovolenku. Líder kapely Jožo Ráž má jasno v tom, že o jeho dovolenke nebude nikto vedieť.

"Chodím na jedno miesto do Chorvátska. Bývam tam priamo na pláži. V okolí nie sú žiadne hotely len jeden veľmi pekný dom, krásna pláž a všetko sa nachádza blízko," opisuje gitarista Ján Baláž.

"Mne stačia československé krajiny. Možno pôjdem do Luhačovíc do kúpeľov. Podľa mňa netreba chodiť za teplom, keď je teplo, ale keď je zima," zamýšľa sa klávesák Vašo Patejdl.

Členovia skupiny teda vedia, kam si pôjdu oddýchnuť. Jediný, kto to netuší, je líder Jožo Ráž.

"V prvom rade je to tajné a v druhom rade to ani ja sám neviem. Jediné, čo viem, že pôjdem tam, kde žiadnych Slovákov, ani Čechov nestretnem. Takže budem doma," uťahuje si Jožo.

Rodáci im nevadia

Gitaristovi Janovi Slováci a Česi na dovolenke neprekážajú. Ak náhodou je ich veľa, vie si poradiť. "Pokiaľ nie sú otravní, tak mi nevadia. Keď začnú byť, pošlem ich niekam," priznáva taktiku.

Každý z členov má svoju ideálnu predstavu o relaxe. "Na dovolenke chcem len pokoj, žiaden hluk," prezrádza Jano. "Pre mňa je relax nejaká hra. Napríklad tenis alebo futbal. Oslovilo ma ale aj potápanie," bonzuje Vašo.

"Ja som najradšej pri mori, na pláži, na ktorej okrem mňa nikto nie je. Ideálne, ak mám v ruke pohár červeného vína, kubánsku cigaru a po boku svoju ženu. Nič viac nepotrebujem a nič viac ani nechcem," odtajňuje Jožo.

Súvisiace články

Najčítanejšie