Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Justin Bieber (20) potrestaný! Dohodol sa s prokurátorom
Zdielať na

Justin Bieber (20) potrestaný! Dohodol sa s prokurátorom

Spevák Justin Bieber, ktorého v januári zatkli na Floride za šoférovanie pod vplyvom omamných látok, musí absolvovať dvanásť hodín kurzu na zvládanie hnevu, darovať 50-tisíc amerických dolárov (v prepočte približne 37 400 eur) na detskú charitu a tiež sledovať videá o tragických dôsledkoch šoférovania pod vplyvom alkoholu.

Justin Bieber uzavrel dohodu o vine a treste v súvislosti s januárovým zatknutím za šoférovanie pod vplyvom alkoholu a drog, navyše bez platného vodičského preukazu a tiež za nelegálne preteky v obytnej zóne.

Spevák sa priznal k bezohľadnému šoférovaniu a nenásilnému bráneniu sa zatknutiu, výmenou za čo prokurátor stiahol obvinenie zo šoférovania pod vplyvom omamných látok, Vyvádzanie Biebera (20). Keď zaplatí pokutu, bude bez podmienky.

12 hodín kurzu

Sudca následne v stredu Bieberovi, ktorý sa na pojednávaní nezúčastnil, nariadil absolvovať dvanásť hodín kurzu na zvládanie hnevu, darovať 50-tisíc amerických dolárov (v prepočte približne 37 400 eur) na detskú charitu a tiež sledovať videá o tragických dôsledkoch šoférovania pod vplyvom alkoholu.

Biebera zatkli 23. januára v Miami Beach na Floride po tom, čo nadránom opustil jeden z nočných klubov. Následne sa začal na požičanom žltom Lamborghini pretekať s červeným Ferrari, ktoré šoféroval r'n'b spevák Khalil.

Toho policajti tiež zatkli a neskôr prepustili na kauciu. V Bieberovom aute sa okrem toho viezla aj modelka Chantel Jeffries. Podľa polície Bieber išiel rýchlosťou približne 90 kilometrov za hodinu, pričom maximálna povolená rýchlosť v inkriminovanej oblasti bola 50 kilometrov za hodinu.

Prítomný i otec

Na mieste bol aj spevákov otec Jeremy Bieber, ktorý spolu s ďalšími ľuďmi pomáhal uzavrieť časť ulice Pine Tree Drive, aby jeho syn a Khalil mohli pretekať.

Spevák sa zatknutiu bránil a policajtom vulgárne nadával. Najprv odmietal vystúpiť z auta, a keď tak spravil, tak si strkal ruky do vreciek nohavíc. Keď mu policajt povedal, aby ruky položil na auto, spevák to síce najprv spravil, no následne ich zložil, otočil sa a policajtovi vynadal.

Ten ho preto schytil za rameno, Bieber sa mu však vytrhol a znova začal nadávať. Okrem toho tvrdil, že nie je opitý a vracia sa z nahrávacieho štúdia. Počas výsluchu sa potom priznal, že pil alkohol, fajčil marihuanu a užil niekoľko liekov na predpis.

Kaucia 2 500 dolárov

Spevák absolvoval krátke súdne pojednávanie, kde mu prečítali obvinenia. Následne stanovili kauciu 2 500 dolárov a po jej zaplatení ho ešte v ten deň prepustili. Krátko na to odcestoval do Panamy.

Bieberovo zatknutie iniciovalo petíciu za jeho deportáciu zo Spojených štátov, ktorú podpísalo viac než 100-tisíc ľudí.

Justin Bieber napadol šoféra limuzíny, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie