Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pitva Ivety Bartošovej (†48) odhalila ťažkú chorobu
Zdielať na
Hudba

Pitva Ivety Bartošovej (†48) odhalila ťažkú chorobu

Od smrti Ivety Bartošovej uplynuli už tri mesiace. Česká speváčka sa sama rozhodla odísť z tohto sveta, a to mimoriadne tvrdo. Na koľajisku v Uhříněvsi sa vrhla pod vlak.

Výsledky pitvy však ukazujú, že keby Ivetu Bartošovú nezabila zrážka s vlakom, pravdepodobne by jej veľa času neostávalo. Jej zdravotný stav bol veľmi vážny.

Je známe, že Iveta mala blízky vzťah k alkoholu. Práve jeho dlhodobé užívanie sa prejavilo na jej zdraví.

"Pečeň bola zjazvená, cirhotická. Spôsobila to častá a dlhodobá konzumácia alkoholu," informuje server tn.cz o výsledkoch pitvy.

Tieto informácie však nie sú veľmi prekvapujúce. Iveta pred smrťou na prvý pohľad pôsobila nezdravo. Svoju nízku hmotnosť pripisovala operácii zubov, ktorú absolvovala. 

ilustračná foto

Facebook

Pitva ukázala aj to, že v deň smrti bola speváčka pod vplyvom alkoholu a liekov. "Pitva preukázala, že Bartošová bola pod vplyvom tlmiacich liekov. Konkrétne benzodiazepínov, ktoré užívajú pacienti trpiaci depresiami," potvrdil zdroj blízky vyšetrovaniu.

Okrem toho sa v jej krvi malo nachádzať aj menšie množstvo alkoholu - 0,38 promile.

Iveta Bartošová zomrela 29. apríla 2014 v deň narodenín svojho manžela Josefa Rychtářa. Pozrite si reportáž z miesta tragédie:

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie