Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vdovec Rychtář (56) vysolí peniaze! Dohodol sa s vydieračmi na cene
Zdielať na

Vdovec Rychtář (56) vysolí peniaze! Dohodol sa s vydieračmi na cene

Tri milióny českých korún (vyše 109 tisíc eur) chceli vydierači od Josefa Rychtářa (56) za 78 fotografií poslednej cesty zosnulej Ivety Bartošovej (†48)! Vdovec im po dlhom vyjednávaní ponúkol len stotisíc korún (viac ako tritisícšesťsto eur). Vydierači súhlasia.

Rychtář chce poznať pravdu! Za akúkoľvek cenu. Pokiaľ speváčku naozaj niekto sprevádzal na koľajnice a nezabránil jej hroznému činu, mal by za to podľa vdovca niesť zodpovednosť, píše český Blesk.

Vydierači, ktorí kontaktovali Rychtářa, mu povedali, že známa osoba, ktorá mala sprevádzať Ivetu ku koľajniciam, im ponúkla až tri milióny korún (vyše 109 tisíc eur). Oni by ale chceli fotografie predať vdovcovi. Aj za nižšiu sumu.

Aspoň jednu fotku

"Kým im dám peniaze, rád by som videl aspoň jednu fotografiu, aby som mal istotu, že to nie je stiahnuté napríklad z internetu," prezradil neveriaci Rychtář.

Vydierač, ktorý sa predstavil ako Renda, sa s vdovcom dohodol na cene, ale o spôsobe odovzdania fotiek sa už neozval. "Skôr prestávam veriť tomu, že niečo také vôbec existuje. Veď sa našiel aj svedok, ktorý tvrdil, že Ivetka išla na koľajnice sama...," zúfa vdovec.

Telefónny rozhovor

Neznámy: "Dobrý deň, Renda."

Rychtář: "Dobrý deň."

Neznámy: "Pán Rychtář, máte pre mňa nejakú ponuku?"

Rychtář: "Asi vás sklamem. Mám určité možnosti a pokiaľ tie fotky existujú, nemám dôvod vám neveriť, samozrejme vám neponúknem toľko, čo ten človek, ktorý by mal byť na fotkách. Bohužiaľ takú čiastku nemám, je to neprijateľné. Pokiaľ by som vám za ne zaplatil, tak môžem dať stotisíc korún (viac ako tritisícšesťsto eur). Viac nemám. To je moja ponuka. Pokiaľ je to pre vás nevyhovujúce, tak k obchodu nedôjde. Vy fotky buď zničíte, alebo ich dáte polícii, to je moje stanovisko."

Neznámy: "My na to pristúpime."

Rychtář: "Prosím?"

Neznámy: "Že na to pristúpime."

Rychtář: "Dobre, tak pokiaľ by sme sa bavili, že na to pristúpite, povedzte mi, akou formou by došlo k odovzdaniu. Rád by som ich získal. Fotografie pre mňa majú veľký význam. Pokiaľ by som ich získal, vyhodnotím ich pravosť a následne postúpim polícii. Len vám hovorím, aký bude môj postup, pokiaľ ich získam."

Neznámy: "Budú vaše, robte si si nimi, čo uznáte za vhodné. Je to len vaša vec."

Rychtář: "Akú máte teda predstavu, ako by malo dôjsť k obchodu? Kde a za akých podmienkok? Prispôsobím sa."

Neznámy: "O tom sa musím poradiť s Jirkom. S ním sa stretnem v nedeľu."

Rychtář: "Dobre, poraďte sa, dajme tomu čas. Koniec-koncov už nám nič neutečie. Premyslite si to. Prispôsobím sa."

Neznámy: "Ozval by som sa vám v nedeľu..."

Rychtář: "Volajte v denných i nočných hodinách. Na telefón vždy reagujem, mám ho po ruke. Je to firemný telefón, kam mi volajú i klienti z firmy. Nemôžem si dovoliť ho vypnúť ani na minútu. Takže volajte kedykoľvek."

Neznámy: "Dobre, my to nejako vyriešime a ja sa vám ozvem."

Rychtář: "Dobre, ďakujem pekne a prajem pekný deň."

Martucci ponúka viac

O existencii fotografií sa síce len hovorí, ale nikto nemá dôkaz. No záujemcovia sa množia. Do boja s Josefom Rychtářom o snímky sa zapojil aj taliansky gróf Domenico Martucci (37).

"Ponúkam za tie fotografie štyri milióny (vyše stoštyridsaťpäťtisíc eur). Ľudia, ktorí ich majú, ma môžu pokojne kontaktovať na facebooku," napísal na sociálnu sieť Martucci. "Pokiaľ sa mi niekto ozve, pokojne to zaplatím," priznal gróf.

Vypočujte si posledný telefonát zosnulej speváčky Ivety Bartošovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie