Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Josefa Rychtářa (56) vydierajú! Chcú od neho tri milióny korún
Zdielať na

Josefa Rychtářa (56) vydierajú! Chcú od neho tri milióny korún

Ľudský hyenizmus! Po tom, čo Josefovi Rychtářovi (56) prišiel anonymný list s tým, že existujú fotografie Ivety Bartošovej (†48) ako ju neznámy muž sprevádza na koľajnice, sa neznámy ozval s ponukou. Chce peniaze!

Na zúfalstve vdovca sa niektorí snažia zarobiť. Rychtář je ochotný za akúkoľvek informáciu o svojej zosnulej manželke dať všetko, čo má. Nájdu sa takí, ktorí to zneužívajú, píše český Blesk.

Známy neznámy

Podľa listu speváčku na trať sprevádzal veľmi známy muž. Toho majitelia fotografií kontaktovali tiež. "Vraj im za tie snímky ponúkol niečo okolo troch miliónov korún (viac ako stodeväťtisíc eur). Takou sumou ja ale rozhodne nedisponujem," priznal nešťastný Rychtář.

Vydieračom odvetil, že si celú situáciu musí ešte premyslieť. O pomoc požiadal aj políciu, ale tá sa od toho dištancuje.

Rychtář dúfa, že si neznámy vydierač, ktorý sa do telefónu predstavil ako spostredkovateľ Renda, nevymýšľa a fotografie skutočne existujú a sú pravé. Verí, že nejde len o pokus, ako sa zmocniť časti dedičstva po nebohej speváčke, na ktoré vdovec môže ale aj nemusí mať nárok.

Telefonický rozhovor

Rychtář: "Prišiel mi list, kde sa píše, aby som zavolal na toto číslo, že mi môžete poskytnúť fotografie z tragickej smrti mojej zosnulej manželky."

Neznámy: "To je, bohužiaľ, pravda."

Rychtář: "Je to pravda, áno? Tak aby sme sa dohodli, aké máte predstavy? Čo odo mňa chcete? Na rovinu, ja chcem vedieť, či tie fotky skutočne existujú. Či mi ich chcete predať, alebo... Pokiaľ by som do toho mohol vniesť svetlo a poznal vinníka, ktorý by na tom mal akýkoľvek podiel..."

Neznámy: "Takto, tie fotky nie sú odo mňa, ja to len zariaďujem kamarátovi, ktorý je čírou náhodou urobil. Je to amatérsky prírodovedec a podarilo sa mu ich nafotiť. Pôvodne sme ich chceli poslať vám bez čohokoľvek, ale podarilo sa nám nájsť človeka, ktorý..."

Rychtář: "Ak tomu dobre rozumiem, toho človeka, ktorý sprevádzal Ivetku na tie koľajnice v osudný deň."

Neznámy: "Áno. S tým, že sa ho opýtame, čo na to hovorí. On nám okamžite začal ponúkať peniaze. Ako sa píše v liste alebo sms, ponúka dva a štvrť milióna (viac ako 91 tisíc eur), tak je to určite on, pretože to zvýšil na tri milióny (viac ako 109 tisíc eur)."

Rychtář: "Tak to bude asi vážna vec, pokiaľ je ochotný toľko zaplatiť. Pravdepodobne má obavy a strach z toho, aby ho nezverejnili, pokiaľ to vnímam správne."

Neznámy: "To rozhodne nie, pretože to je veľmi známa osoba. Jej meno vám povedať nemôžem, pretože potom to pre nás stratí akúkoľvek cenu. Ak ste schopný nám nejaké peniaze ponúknuť, pretože nechceme ich od neho, aj keby nám ponúkal desať miliónov (viac ako 364 tisíc eur)."

Rychtář: "Áno, rozumiem. Ja si to nechám prejsť hlavou. Budem vychádzať z toho, aké mám finančné možnosti."

Vypočujte si posledný telefonát zosnulej speváčky Ivety Bartošovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie