Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Japonské MTV Music Awards otvárala virtuálna diva
Zdielať na
Hudba

Japonské MTV Music Awards otvárala virtuálna diva

Japonské MTV video music Awards boli plné prekvapení. Ceremóniu otvárala hudobná hviezda, ktorá však nie je ľudská bytosť. Je to virtuálna diva, ktorá začínala na turné s Lady Gaga. Majú sa svetové hviezdy hudobnej televízie obávať zosadenia z trónu?

Aj keď si televízia MTV môže z hudobných hviezd vyberať, večer plný ocenení otvárala virtuálna postava. Digitálna diva Hatsune Miku upútala nielen hlasom, ale aj svetelnými a zvukovými efektami.

Viac ako 100 000 skladieb

Postava vznikla už v roku 2007 pre americké turné Lady Gaga. Predstavuje šestnásťročné dievča s tyrkysovými vlasmi. Hlas mu poskytla japonská herečka Saki Fujita. Pomocou technológií ho zmixovali a Hatsune sa stala virtuálnou hviezdou. Jej hlas použili vo viac než 100 000 skladbách.

"Nedá sa povedať, či je to hviezda, alebo nie. Nie je to ani človek.
Nemalo by sa riešiť, či sa z nej stane celebrita, ale aký posun vďaka technológiám priniesla. Platí to najmä v hip hope,"
informuje autor virtuálnej divy Hirozuki Itoh.

Coldplay, Chris Martin

Hviezdy sa však nemusia obávať, že by ich technologické vymoženosti vytlačili z hudobného sveta. Hostia na japonských MTV video music Awards budú najviac spomínať na kapelu Coldplay. Chris Martin sa virtuálnou speváčkou nenechali zatieniť a na pódiu si svoje vystúpenie poriadne užili.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie