Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Afrika Awards boli plné prúserov!
Zdielať na

Afrika Awards boli plné prúserov!

Okázalá ceremónia sa nemohla začař inak ako africkými rytmami a pestrou extravagantnou módou vystupujúcich. Afrika je hrdá na úspechy Keňanky Lupity a nikoho teda neprekvapilo, keď si ju diváci zvolili za osobnosř roka.

"Som vďačná za toto ocenenie, ocenenie osobnosti roka. Je mi veľmi ľúto, že nemôžem byť s vami osobne. Veľmi by som si priala byť v Durbane. Žiaľ, zdržala ma v zahraničí moja práca," odkázala Lupita Nyong'o. 

V Afrike i vo svete valcuje rebríčky hudba z Nigérie. Z nej pochádza aj najlepšia speváčka či najlepší spevák. Zvodná Tiwa Savage a Davido, ktorý je tiež producentom, oslavovali svoje ocenenia už od skorého rána.

Nemiestne vtipy

Počas večera sa svetu predviedli aj takzvaní klasici africkej hudobnej scény - skupina Black Smith Mambazo. Moderovania sa ujal americkýb komik Marlon Wayans, ktorého si podali najmä kritici.

"Dnes večer si spomíname na dievčatá, ktoré v Nigérii uniesli. Dúfame, že sa bezpečne vrátia späť," vyjadril svoju nádej Marlon.

Marlon sa počas večera preniesol z vážnych tém aj do vtipnej nôty, no nie vždy boli jeho narážky smiešne. Mnohí sa na vtipoch o kanibalizme či veľkých zadkoch Afričaniek nebavili. Zachraňovala ho dobrá hudba.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie