Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po úspešnom turné opäť na Slovensko! Klus rozospieva východ
Zdielať na

Po úspešnom turné opäť na Slovensko! Klus rozospieva východ

Len pred niekoľkými dňami zakončil český spevák Tomáš Klus a jeho Cílová skupina turné Proměnamě Tour 2014 koncertom v Banskej Bystrici. O necelé tri mesiace sa opäť chystá na Slovensko.

Dvadsaťosemročný rodák z Třinca vystúpi 13. augusta v pezinskom amfiteátri, 19. augusta v amfiteátri v Humennom a o deň neskôr v košickej Infiniti aréne.

"Keďže som počas môjho práve skončeného turné nemal možnosť ukázať sa aj ľuďom na východnom Slovensku, som rád, že im to môžem vynahradiť už o pár týždňov. Teším sa aj do Pezinka," uviedol Klus.

Tomáš Klus, ktorý zosadil Karla Gotta z trónu, expanduje na Slovensko. Ženy o neho mali záujem vždy. On je však šťastne ženatý. Aký má názor na neveru? Pozrite si priloženú reportáž:

Cesta do záhu(d)by

Tomáš Klus vyrastal v hudobnom prostredí. Jeho cesta k piesňam nebola priama. Kedysi bol totiž vrcholovým športovcom. V roku 2002 získal zlatú medailu v modernom päťboji na majstrovstvách Európy pre dorast.

Debutoval albumom Cesta do záhu(d)by (2008). V tom istom roku bol ako predskokan na turné skupiny Chinaski a v roku 2009 získal prvého Anděla - v kategórii Objav roka.

Porazil božského Káju

Jeho druhou štúdiovkou je Hlavní uzávěr splínu (2009), za ktorú si prevzal zlatú platňu. V septembri 2011 uviedol na trh tretí štúdiový album Racek. S nahrávkou, ktorá obsahuje aj hit Pánubohudooken, dosiahol diamantovú platňu a získal napríklad Anděla.

V ankete Český slávik 2012 porazil v kategórii spevákov okrem iných aj legendárneho Karla Gotta. V ostatnom čase slávil úspechy so skladbou Cesta, ktorú nahral s kapelou Kryštof.

Jeho najnovší spomínaný album Proměnamě vyšiel v marci. Spevák, ktorý už má za sebou aj niekoľko filmových úloh, vychováva s manželkou Tamarou dcéru Josefínu.

Súvisiace články

Najčítanejšie