Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zuzana Smatanová (29) sa vyzlieka pri skladaní piesní
Zdielať na

Zuzana Smatanová (29) sa vyzlieka pri skladaní piesní

Speváčka Zuzana Smatanová sa pri písaní textov svojich piesní rada vyzlieka. Neodhadzuje však oblečenie ale city. Skladanie textov jej neraz pomohlo prežiť ťažké životné situácie.

Spev lieči

Obnažená až po dušu. Tak môžete vidieť Zuzku Smatanovú vždy, ako je to možné. Stačí sa započúvať do jej piesní. Texty si píše sama a je v nich ukryté všetko, čo vás zaujíma a o čom speváčka nehovorí.

Takýto detox podstupuje Zuzka pravidelne a dobrovoľne. Všetko čo sa jej deje v živote dáva na papier a tým sa lieči.

"Dievčatá si možno píšu denníčky, ja si píšem texty. Básnici či maliari svoje trápenia vkladajú do diel a je to skvelá vec. Keď to niekto nevie, chodí k psychológovi. My nepotrebujeme psychológa, my si to riešime sami" hovorí Zuzka.

Naopak Adam Ďurica sa rád zverí do rúk povolaných, čo znamená, že piesne vznikajú v rukách odborníka, ale za jeho asistencie.

"Ja nemám až tak silnú terapiu, ale pár textov som si napísal. Spolupracujem s textárom, väčšinou nastolím nejakú tému a napíšeme z toho kúsok textu," vysvetlil Adam.

Každý podľa seba

Súčasné trendy hovoria o popularite hip hopu, rapu či vulgarizmov v piesňach. Na takéto pretočenie kabáta sa ale Zuzka Smatanová nechystá.

"Keď chce niekto takto spievať, musí tak aj žiť, vtedy je to najautentickejšie. Ja tak nežijem, žiadne stokovačky a podobné veci," myslí si Zuzka.

"Každý sa musí cítiť v tom, čo robí dobre a ja sa cítim dobre v tomto," doplnil ju Adam.

Asi na tom vypísaní sa z problémov naozaj niečo bude. Už ste Zuzanu videli bez úsmevu? Jej talent na skladanie textov jej do života priniesol aj nejedného pozoruhodného muža. Okrem Adama Ďuricu si Zuzku pozval na svoje vystúpenie najnovšie aj Richard Müller.

Súvisiace články

Najčítanejšie