Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Fúzatá speváčka (25) šokovala svet!
Zdielať na

Fúzatá speváčka (25) šokovala svet!

Víťazkou televíznej speváckej súťaže Eurovízia sa stala Conchita Wurst známa ako fúzatá dáma. V skutočnosti ide o 25-ročného rakúskeho transvestitu menom Thomas Neuwirth, píše denník Huffington Post.

Najlepšia verzia seba samého

Víťazom Eurovízie, ktorá sa tento rok konala v dánskom Kopenhagene, sa stal rakúsky transvestita Thomas Neuwirth. Vystupuje pod umeleckým menom Conchita Wurst.

Na 59. ročníku medzinárodnej šou triumfoval 25-ročný rodák z Gmundenu so skladbou Rise Like a Phoenix. Finálové vystúpenie zverejnil kanál YouTube.com. Thomas získal celkovo 290 bodov. "Buďte radšej tou najlepšou verziou seba samého ako zlou kópiou niekoho iného!" znelo motto víťaza.

Zhovievavá Európa

"Tento večer patrí všetkým, ktorí veria v budúcnosť mieru a slobody. Viete, kto ste - sme jedno a sme nezastaviteľní," uviedol pri preberaní ocenenia.

V zákulisí ďalej prezradil, že Európa podľa neho počas večera ukázala veľkú mieru rešpektu a tolerancie. Rakúsko vyhralo túto šou naposledy v roku 1966, píše Huffington Post.

Za Conchitou Wurst nasledovalo duo The Common Linnets z Holandska so skladbou Calm After The Storm a na tretej priečke skončila Sanna Nielsen zo Švédska zásluhou piesne Undo.

Slovensko bez zástupcu

Priamy prenos zo sobotňajšieho podujatia sledovalo viac ako 180 miliónov divákov v 45 krajinách sveta. Vo finále si zmeralo sily 26 krajín.

Slovensko tento rok na Eurovíziu nikoho nevyslalo. Na budúci rok sa vďaka Conchite Wurst bude finále Eurovízie konať v susednom Rakúsku.

Súvisiace články

Najčítanejšie