Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tublatanka si dopraje to, čo za socializmu nemala: Orchester!
Zdielať na
Hudba

Tublatanka si dopraje to, čo za socializmu nemala: Orchester!

Jesenné turné slovenskej rockovej legendy Tublatanka sa pomaly blíži. A tak skupina postupne prezrádza tajomstvá zo zákulisia príprav. Pri príležitosti tridsiateho výročia existencie sa rockeri spojili s orchestrom. Na scéne sú už od čias komunistickej totality, no niečo podobné sa im podarí až teraz.

Maťo Ďurinda s kolegami zo skupiny si pre fanúšikov pripravili prekvapenie. Na turné po desiatich slovenských mestách s nimi pocestuje aj štvorčlenný sláčikový orchester Adventure Strings.

Maťo Ďurinda, Ďuro Topor a Peťo Schlosser predvedú vyše dvojhodinovú nadupanú show so špičkovou zvukovou a svetelnou technikou a klasickí muzikanti s nimi odohrajú najväčšie hity Tublatanky v špeciálnych úpravách.

Zahráme prierez našej tvorby zo všetkých albumov, nebudú chýbať najobľúbenejšie skladby a hity, ktoré naši fanúšikovia poznajú z videoklipov a DVD. Na turné privezieme veľkú LED obrazovku a obrovskú pódiovú gitarovú a basovú aparatúru. Nachystal som si aj päť svojich najobľúbenejších gitár,“ prezrádza líder kapely Maťo Ďurinda.

Sláčikový orchester pribalí k technike svoje nástroje, ktoré budú na túto príležitosť špeciálne ozvučené. Verným divákom televízie JOJ sú Adventure Strings istotne známi. V minuloročnej šou Česko Slovensko má talent ohúrili všetkých troch porotcov.

Adventure Strings sa mi zapáčili v show Česko Slovensko má talent, kde podali fantastický výkon. Pri prvom stretnutí v hoteli v Žiline mi zahrali ich obľúbenú pieseň. Bola to „Pravda víťazí“, ktorú majú skvele dynamicky zaranžovanú. Keď sme to s Ďurom a Peťom počuli, veľmi nás to nadchlo a povedali sme si, že si s nimi musíme zahrať. Spojenie rocku s orchestrom urobili aj moje obľúbené skupiny Led Zeppelin alebo Deep Purple. Členovia Adventure Strings sú veľmi prijemní ľudia, máme veľa spoločných názorov na hudbu aj iné veci...,“ konštatuje líder kapely Maťo Ďurinda.

Zdroj: Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie