Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tublatanka nepozná oddych, nezastavila ich ani smrť!
Zdielať na
Hudba

Tublatanka nepozná oddych, nezastavila ich ani smrť!

Leto plné koncertov, festivalov a hrania... tak vyzerá dovolenka členov skupiny Tublatanka. Maťo Ďurinda, Juraj Topor a Peter Schlosser si to však užívajú plnými dúškami a už teraz vedia, aká bude ich jeseň. Hoci všetko mohlo byť po samovražde gitaristu Doda Dubána inak.

Zdá sa, že letné koncertovanie im nestačí. Tublatanka sa totiž už teraz chystá na veľkolepé turné pri príležitosti tridsiateho výročia existencie tejto rockovej legendy!

„Na festivaloch si vždy pozriem mladé skupiny a aj legendy, ktoré mám rád ešte z detských čias. Na Topfeste som si užil koncert anglickej skupiny The Sweet, ktorá hrala hneď po nás. Podali dobrý výkon a majú vynikajúce pesničky. V Čechách som si na festivale pred dvoma rokmi vychutnal môjho obľúbeného gitaristu Garyho Moora a tešil som sa z jeho virtuóznej hry na gitaru. Škoda, že odišiel do rockového neba...,“ prezradil líder Tublatanky Maťo Ďurinda.

A práve odchod do rokového neba mohol znamenať koniec aj jeho kapely. Po samovražde Doda Dubána ale neskončili. A to vďaka žiadosti otca tragicky zosnulého gitaristu. VIAC V REPORTÁŽI.

Mnohé miesta, na ktorých Tublatanka v lete koncertuje majú pre nich aj citový význam. Napríklad Klatovy, kde Ďurinda slúžil na vojenčine.

„Ešte za socializmu som tu bol na povinnej vojenskej službe. V Klatovách mám veľa kamarátov, tak sa tam veľmi teším. Zaspomínam si na kasárne, v ktorých som slúžil aj na miesta a krčmy, kde som chodil na pivo vo vojenskej uniforme.“ priznáva s úsmevom .

Po lete chystajú rockeri unikátne koncertné turné k 30. výročiu založenia Tublatanky. Na fanúšikov sa tešia od konca septembra v Nitre, Pezinku, Brezne, Martine, Bardejove, Michalovciach, Prešove a turné ukončia v polovici októbra v Bratislave.

Zdroj: Alexandra Hinková, TV JOJ

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie