Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Seriál festivalové spomienky - Tublatanka
Zdielať na
Hudba

Seriál festivalové spomienky - Tublatanka

K letu patria hudobné festivaly. Sporo odeté dievčatá, teplo či dobrá hudba. Topstar.sk ponúka návraty k tým najlepším vystúpeniam tohto leta...

Trojica muzikantov zo skupiny Tublatanka hráva na festivalových pódiách už dlhé roky. Niet sa teda čo čudovať, že publikum spolu s nimi spieva každú pieseň od slova do slova.

"Náš festivalový zoznam piesní vždy tvoria naše najväčšie hity," prezradil tajomstvo hromadného spevu festivalového publika basgitarista Juraj Topor. Festivaly totiž patria medzi obľúbené koncertné miesta je to česko-slovenskej rockovej legendy.

Pred tridsiatimi rokmi, keď Tublatanka vznikala, frontman skupiny, Maťo Ďurinda iba sníval o tom, že raz aj on bude stáť na takýchto pódiách. Jeden zo svojich prvých festivalov absolvoval vo Veľkej Británii a desaťtisíce fanúšikov, ktorí sa prišli pozrieť na svojich miláčikov ho fascinovali. Dnes aj on sám zažíva slávu a obdiv festivalového publika.

Toto leto si na festivale TopFest pripravili pre fanúšikov aj jedno veľké prekvapenie. Pri príležitosti desiateho výročia festivalu si k sebe na pódium prizvali špeciálnych hostí - sláčikové kvarteto Adventure strings. V špeciálnej verzii tak spoločne odohrali najväčšie hity Tublatanky - Matka, Pravda víťazí a ďalšie.

Záznam z ich vystúpenia si môžete pozrieť v priloženom videu.

Zdroj: AH

Zdielať na

Najčítanejšie