Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tublatanka hviezdila za socializmu. Stále si verí
Zdielať na
Hudba

Tublatanka hviezdila za socializmu. Stále si verí

Zdroj: SITA

Kapela Tublatanka je na našej scéne už úctyhodných 30 rokov. Chalanov nezastavila v ich tvorbe ani zmena režimu, či dokonca založenie rodiny si lídra kapely Maťa Ďurindu. Pravdou je, že kapela má stále chuť tvoriť nové veci, ktoré stále majú svojich fanúšikov. Ako sa hovorí - Pravda víťazí.

Sme tu a dobrej kondícii! To o sebe hovoria legendárni dvrďasi! Posledných 15 rokov tvorby zhmotnili do CDčka, na ktorému sú okrem pozitívnych správ aj tie negatívne. "Dali sme tam aj tragédiu, Dodo Dubáň spáchal samovraždu," hovorí Ďurinda.

Tublatanka bola vtedy skutočne na dne... Celé to opäť naštartoval otec Doda Dubáňa. "Chlapci, vy ste mladí, vy ešte musíte hrať," povedal nám. A veru, kapela Tublatanka má na svojom chrbáte už neuveriteľné 3 krížiky! Líder, ktorý má mimochodom cez 50, dokonca vyzerá stále mladšie a mladšie...

"Že ako to robím? No to je najspravodlivejšie, že každý starne, aj ja mám vrásky," pokračuje Maťo Ďurinda. Maťo sa priznal, že chcel byť v minulosti hokejista, potom, čo dostal pukom do nosa, mimochodom doteraz ho má zlomený.

Vymenil hokejku za gitaru a spev...našťastie! Inak, vyrastá mu už nasledovník - jeden a pol ročný syn Martinko. "Martinko chodí po byte a brnká na všetky gitary a ja si hovorím, bodaj by si mal talent a on ho má," dodáva.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: topstar.sk/ Erika Barkolová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie