Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Comeback roka! Kapela Lucie vyráža na turné
Zdielať na
Hudba

Comeback roka! Kapela Lucie vyráža na turné

Česká kultová skupina Lucie oznámila comeback! Na prelome mája a júna 2014 absolvuje turné po českých a slovenských arénach. Celkovo odohrá päť koncertov vrátane Košíc a Bratislavy.

Česká skupina Lucie dnes na tlačovej konferencii oznámila, že na prelome mája a júna 2014 absolvuje turné po českých a slovenských arénach. Kapela, ktorá oznámila návrat na scénu vlani v decembri, odohrá celkovo päť koncertov - dva na Slovensku (Košice a Bratislava) a tri v Česku (Ostrava, Brno a Praha). Vstupenky sa začnú predávať v stredu o 9:00, pričom lístky na slovenskú časť turné budú k dispozícii v sieti Ticketportal.

"Vstupné bude primerané, od 590 do 1290 českých korún (v prepočte od 22,70 do 49,60 eura). Využijeme multimediálne možnosti, ktoré ešte pred desiatimi rokmi neboli. Budú to koncerty, na ktoré sa bude spomínať," uviedol Robert Porkert z usporiadateľskej agentúry Live Nation. Koncerty by mali trvať približne dve hodiny a nebudú na nich žiadni hostia, iba v niektorých skladbách sa za bicími predstaví syn Davida Kollera Adam.

Existuje však možnosť, že sa počet koncertov zvýši. "To, či budeme pridávať koncerty, uvidíme o pol roka," vyhlásil klávesák Michal Dvořák, ktorý sa zároveň stará o manažment kapely. Celé turné zaznamená a následne odvysiela Česká televízia, ktorá okrem toho na budúci rok pripraví aj sériu programov o Lucie. V súčasnosti preto zháňa od fanúšikov skupiny archívne materiály.

Kapela Lucie pôsobí na scéne od polovice 80. rokov. Na konte má sedem štúdiových albumov, zatiaľ posledným je nahrávka Dobrá kočzka která nemlsá (2002). Všetky štúdiovky sa budú od 1. júna dať kúpiť aj v internetovom obchode iTunes, v ostatných digitálnych predajniach budú dostupné o mesiac neskôr a reedícia na fyzických nosičoch je naplánovaná na jeseň.

Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Amerika, Černí andělé, Troubit na trumpety by se nám líbilo, Medvídek, Dotknu se ohně, Šrouby do hlavy, Oheň, Panic, Zkamenělý dítě, Pod měděným nebem, Hvězda, Srdce alebo Lucie. Robert Kodym a P.B.CH. Po ohlásení prestávky v roku 2004 pôsobili vo formácii Wanastowi Vjecy, David Koller vystupoval sólovo s kapelou Kollerband a Michal Dvořák pracoval na rôznych hudobných projektoch, od reklamy po klasickú hudbu.

Termíny koncertov turné Lucie 2014:
26. mája - Košice, Steel aréna
29. mája - Bratislava, Slovnaft aréna
1. júna - Ostrava, ČEZ aréna
4. júna - Brno, Kajot aréna
10. júna - Praha, O2 aréna

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

zdroj: topstar.sk/SITA/Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie