Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kmotríková (42) a Mečiar (42) plnili sen Martinovi
Zdielať na
Hudba

Kmotríková (42) a Mečiar (42) plnili sen Martinovi

Moderátori TV JOJ Adriana Kmotríková a Ján Mečiar ukázali, že im nie je ľahostajný osud tých, ktorí to v živote nemajú ľahké . To je aj prípad hendikepovaného Martina Joppu, ktorý v detstve prišiel o obe nohy, keď ho zrazil opitý vodič ...

"Je to spôsob odovzdania takej psychohygieny pre ľudí, aby dokázali zvládať ťažké situácie," hovorí slovenský bubeník Martin Valihora. Cesty osudu bývajú niekedy tvrdé. Martin Joppa prišiel o obe nohy ešte ako 8-ročný. Vpálil do neho opitý vodič. Dnes je z neho teenager, ktorý sa realite postavil tvárou v tvár.

"Veľká vďaka patrí mojim rodičom. Bez nich by som to určite nezvládol. Stalo sa, už to naspäť nedám. Dá sa s tým žiť a je to úplne v poriadku," hovorí Martin Joppa. Na tejto charitatívnej akcii išlo o naplnenie hneď niekoľkých snov, chlapcovi, ktorý si to naozaj zaslúži.

Martin je totiž veľmi akčný typ. Hrá sledge hokej, to je hokej pre telesne hendikepovaných a okrem toho rád bicykluje. "Ja som Martina stretla, keď sme išli 5 dní po Slovensku na bicykli a zistila som, aký je napriek svojmu hendikepu statočný človek," uviedla moderátorka JOJky Erika Barkolová. No taký handbike nie je lacná záležitosť. A preto sa mu nadácia Amicitia rozhodla pomôcť. "On je ukážkou toho, že bojovať sa musí stále," povedal moderátor hlavnej spravodajskej relácie Ján Mečiar.

Veľkú radosť neskrývala aj Martinova mama, ktorá svojho syna so statočným srdcom vo všetkom podporuje. Budúce leto sa už naplno môže voziť na bicykli po Slovensku aj so svojimi kamarátmi zo showbiznisu. "My sme veľmi šťastní, pretože sa venuje zimnému športu a takto sa bude môcť pripravovať aj cez leto na bicykli. Takže sme veľmi radi," dodala Martinova mama Sylvia. 

Príbeh Martina a ostatných bojovníkov uvidíte v projekte Srdce pre deti 2012, ktorý vyvrcholí 2. 12. na TV JOJ. Pomôžete darcovskou SMS za 5 eur na číslo 871. ĎAKUJEME!

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Stanislava Pavolová

Zdielať na

Najčítanejšie