Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Jacskonovi vzdal poctu Cirque du Soleil. Boli sme pri tom
Zdielať na

Jacskonovi vzdal poctu Cirque du Soleil. Boli sme pri tom

Nestane sa vám každý deň, že stretnete takú veľkou osobnosť, akou je hudobník Kennedy William Gordy alias Rockwell. Preslávil sa najmä spoluprácou s nebohým kráľom popu Michaelom Jacksonom. Jojka sa s ním v USA stretla.

Skladba sa stala hitom

V roku 1984 mu vyšiel prvý R&B singel "Somebody's Watching Me". Táto skladba bola už od samého začiatku odsúdená na úspech. Zaznel v nej totiž hlas jeho kamaráta z detstva a fenomenálneho speváka Michaela Jacksona, ako aj jeho brata Jermaineho.

Pieseň sa razom zaradila medzi 10-tku najlepší popových hitov v Spojených štátoch, aj vo Veľkej Británii. Žiadna iná skladba Rockwellovi toľko slávy nepriniesla. 

Pohyb sa snúbi s hudbou

A práve s týmto mužom sa stretol reportér JOJky Maroš Kočan v zákulisí veľkolepej šou Cirque du Soleil s podnázvom The Immortal World Tour. Súbor 50 artistov si vzal tentokrát na mušku práve spomínaného Michaela Jacksona.

Svojím vystúpením mu vzdávajú veľkú poctu a hold, keďže počas celého predstavenia iminutú jeho pohyby a choreografie. "Nie je preto prekvapením, že šou je v Amerike beznádejne vypredaná," zhodnotil šou jojkársky reportér. "V zákulisí som stretol aj Angelinu Jolie a Brada Pitta, ale aj bubeníka Jonathana Moffetta. Ten pracoval s Jacksonom 30 rokov," doplnil.

Cirkusanti vystúpia aj u nás

Na vystúpenie medzinárodného zoskupenia Cirque du Soleil sa môžu tešiť aj slovenskí diváci, ktorý na Slovensku vystúpia po prvýkrát s inou šou. Predstavenia majú naplánované na 15 až 19. februára budúceho roka. 

Rockwell_kamarát Michaela Jacksona_speváka

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie