Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Lekárovi Jacka naparili 4 roky. Trest počúval bez štipky ľútosti!
Zdielať na
TopStar

Lekárovi Jacka naparili 4 roky. Trest počúval bez štipky ľútosti!

Nekonal tak, ako by z hľadiska svojej profesie mal. A teraz bude pykať. Smrť kráľa popu vyjde jeho lekára Conrada Murraya draho. Súd rozhodol, že je za smrť popovej ikony vinný a naparil mu štvorročný trest...

Lekár Conrad Murray, ktorý ošetroval Michaela Jacksona, dostal za jeho neúmyselné zabitie štyri roky väzenia. Ide o maximálny možný trest, aký mohol doktor dostať. Podľa kalifornských zákonov sa však ale trest okamžite znižuje na polovicu. Conrad Murray má tiež nárok na domáce väzenie. 

Murray podľa rozsudku hrubo a opakovane porušil svoje povinnosti lekára voči pacientovi. A to keď opakovane podával anestetikum propofol. To sa Jackovi nakoniec stalo osudným. Doktor na súde neprejavil ani štipku ľútosti. Podľa sudcu Michaela Pastora sa Murray dopustil "lekárskeho šialenstva" a preto musí do basy. "Je a zostáva nebezpečným," dodal Pastor.

Slávny spevák zomrel 25. júna 2009 na predávkovanie anestetikom propofol, ktoré mu Murray dlhšiu dobu podával ako liek na nespavosť. Dvanásťčlenná porota dala za pravdu obžalobe, podľa ktorej tým doktor hrubo zanedbal svoje povinnosti a je zodpovedný za smrť kráľa popu. Ten sa v tej dobe intenzívne chystal na návrat na koncertné pódiá.

TASR/AP/Michael A. Mariant, Jason Redmond

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie