Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Jacksonov lekár mal finančné problémy
Zdielať na
TopStar

Jacksonov lekár mal finančné problémy

Zdroj: TASR

Jeho dlh sa vyšplhal až na 435 000 amerických dolárov, no od Jacka dostával plat 150 tisíc dolárov

Murrayho finančné problémy sa ťahali už od roku 1992, teda krátko po ukončení jeho vysokoškolského štúdia medicíny.

Murray vyhlásil bankrot a do roku 2003 sa výška jeho dlhov vyšplhala na 45 tisíc dolárov. Jeho dlhy však rýchlo rástli aj po tom, ako si otvoril ordinácie so špecializáciou na kardiológiu a internú medicínu.

Murrayho súdne platobné príkazy sa týkali nezaplatených faktúr, prídavkov na deti, či splácania študentských pôžičiek. Ich celková výška podľa CNN dosiahla 435 tisíc dolárov. Väčšina ľudí o jeho dlhoch nevedela, keďže žil v miliónovom dome v drahej štvrti Las Vegas.

Lekár sa zoznámil s Jacksonom v roku 2006, keď v Las Vegas ošetril jedno z jeho detí. Krátko po tom sa muži spriatelili a podľa slov advokáta Eda Chernoffa ho spevák začal vnímať ako člena rodiny. Agentúra AEG s Murraym uzavrela honorovanú zmluvu na poskytnutie osobnej zdravotnej starostlivosti pre Jacksona počas jeho plánovaného turné. Dnes však proti nemu stojí Jacksonova rodina, ktorá sa domnieva, že Murray je zodpovedný za spevákovu smrť.

Polícia už tri razy prehľadala doktorove nehnuteľnosti, zatiaľ však nevzniesla žiadne obvinenia. Nemenovaný zdroj pre CNN potvrdil, že liek, ktorý spôsobil Jacksonovu smrť, mu osobne podal Murray v deň jeho smrti. Murrayho advokát však odmieta, že by jeho klient mal niečo spoločné so smrťou speváka. Americkí novinári hovorili aj s bývalými Murrayho pacientmi. Tí väčšinou neveria obvineniam, pretože mali s jeho lekárskou starostlivosťou iba najlepšie skúsenosti.

Zdielať na

Najčítanejšie