Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Michael Jackson (†50) zúfalo prosil o lieky...
Zdielať na

Michael Jackson (†50) zúfalo prosil o lieky...

Po takmer štyroch týždňoch procesu s lekárom Conradom Murrym, ktorý je obvinený z neúmyselného zabitia speváka, dokončila obžaloba výsluch svedkov.

Od pondelka predvoláva svojich svedkov obhajoba, ktorej to bude trvať minimálne do štvrtka. Ako posledný z 33-och svedkov obžaloby sa pred súd postavil expert na anestetiká Steven Shafer. Päť dní z lavice svedkov presviedčal porotu, že Murray nemal Jacksonovi dávať tak veľkémnožstvo lieku propofol ako prostriedkov na spanie.

Podľa Shafera vraj nebol pre tak vysoké množstvo propofolu, ktoré JAckson užíval, skoro žiadny dôvod. To je kľúčový argument obžaloby, pretože experti zistili, že Jackson zomrel na predávkovanie propofolom v kombinácii s ďalšími sedatívami.

Jackson ho prosil, aby mu "pichol niečo na spanie"

Medzi prvým svedkami obhajoby bol aj skúsený lekár Allen Metzger. Ten súdu povedal, že speváka navštívil 18. apríla 2009, dva mesiace pre jeho smrťou. Jackson ho údajne požiadal, aby mu "pichol niečo na spanie", a mohol tým vraj myslieť propofol, ktorý sa podáva vnútrožilne.

Metzger vypovedal, že nevedel, aký liek má Jackson na mysli a nič mu vraj nedal. O tom, že kráľ popu trpel mučivou nespavosťou a často si na to sťažoval, súdu potvrdila aj expertka na výživu Cherilyn Leeová. Tá sa o Jacka starala ako opatrovateľka v roku 2009.

Stratégiou obhajoby je presvedčiť porotu, že Jacksonovi bol propofol veľmi dobre známy, bol na ňom závislý, vyžadoval ho a dokonca ho aj sám užíval bez prítomnosti lekárov.

Jackson si pichal propofol aj sám

Murray už skôr pri policajných výsluchoch povedal, že sa usiloval o to, aby dostal Jacksonovu nespavosť pod kontrolu a že sa v posledných dňoch spevákovho života snažil držať ho čo najďalej od propofolu. Lekár priznal, že spevákovi poskytoval toto sedatívum, ale obhajoba tvrdí, že kráľ popu si pichal propofol aj sám.

Conrad Murray od začiatku procesu tvrdí, že sa cíti byť nevinný. Pokiaľ porota rozhodne inak, hrozí mu 4-ročné väzenie.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie