Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Súd s lekárom Murrayom zverejnil fotku nahého Jacka
Zdielať na

Súd s lekárom Murrayom zverejnil fotku nahého Jacka

Zosnulý spevák Michael Jackson bol pred smrťou takmer slepý, mal problémy s močovým ústrojenstvom a trikrát týždenne navštevoval pre kožné problémy dermatológa.

Vyplýva to z policajnej výpovede Jacksonovho lekára Conrada Murraya, ktorý je súdený pre obvinenie z neúmyselného zabitia kráľa popu. Podľa záznamu výpovede Murraya, ktorý bol zaznamenaný dva dni po Jacksonovej smrti z 25. júna 2009.

Spevák nosil ku koncu života dioptrické okuliare. Mal obrovské problémy s močením, trvalo mu údajne hodiny, než zo seba dostal pár kvapiek moču a často to končilo pomočovaním.

Pitevná fotka Jacksona

Počas súdneho pojednávania s lekárom Conradom Murrayom zverejnili fotku Michaela Jacksona krátko pred pitvou. Fotografia zaznamenáva nahého Jacksona v zúbežnom stave. 

V nose mal hadičku na dodávku kyslíku

Behom procesu sa už dostalo na verejnosť, že Jackson mal v dobe smrti zavedený katéter a v nose mal hadičku, ktorou mu bol dodávaný v dobe smrti kyslík.

Podľa Murraya mal Jackson problémy so životosprávou. Údajne skoro nejedol a nepil. Lekár u neho zasahoval niekoľkrát pre Jackovu dehydratáciu. Spevák sa mal sťažovať, že bol nútený v detstve jesť, takže sa mu stravovanie znechutilo. Ku koncu života sa občas premohol a dal si mäso s ryžou.

Najhoršie dni na scéne

keď bol Jackson aktívnejší, často navštevoval renomovaného kožného lekára z milionárskej štvrte Beverly Hills. Konzultácie pre nebo boli podľa svedectiev jeho spolupracovníkov tak vyčerpávajúce, že potreboval najmenej 24 hodín na to, aby si oddýchol. Malo ísť o jeho "najhoršie dni" na scéne.

Murray mu podal propofol

Murray, ktorému hrozia štyri roky väzenia, priznal, že spevákovi ráno pred smrťou podal anestetikum propofol. Látku užívanú k uvedeniu do narkózy si vraj Jackson vyžiadal, pretože mu nezaberali lieky na spanie.

Podľa Murrayho obhájcov spevák neskôr siahol po ďalšej dávke, čo spôsobilo jeho okamžitú smrť. Súdny lekár Christopher Rogers, ktorý robil pitvu, však toto tvrdenie vyvrátil. Podľa jeho slov by Jackson, ktorý už bol pod vplyvom anestetika, musel mať silu vstať a látku do seba dostať. To všetko v dvoch minútach, kedy sa od neho Murray podľa vlastných slov vzdialil.

Michael Jackson_posmrtná foto_súd_Murray

SITA

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie