Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Život v absolútnom tichu? Desmod to skúsil...
Zdielať na

VIDEO: Život v absolútnom tichu? Desmod to skúsil...

Viete si predstaviť, že by ste svoj život museli prežiť v absolútnom tichu? Bez hudby, bez slov, bez melódií, ktoré spríjemňujú život? Žiaľ, aj takí ľudia žijú medzi nami. Všetci poznáme aktuálne hity, no oni nie. A tak sa skupina Desmod rozhodla nakrútiť videoklip, určený práve takýmto ľuďom...

Láska "vyslovená" inak

Pozdrav, vďaka, láska. Množstvo slov dokážeme vyjadriť melódiou, slovami a následne nad nimi rozjímať. K nepočujúcim sa však toto naše vyjadrovanie nedostáva. V ich sveet existuje len ticho - a obraz. A práve skupina Desmod sa rozhodla prekonať hranice, ktoré nás delia od nepočujúcich.

"Hľadali sme témy... Začali sme si hovoriť o nepočujúcich ľuďoch, nevidiacich. A že čo sa my sťažujeme, keď máme jednoduchší život," hovorí Mário Kuly Kollár. "Pracoval som v dvoch zamestnaniach s ľuďmi, ktorí nepočuli. Bolo to na benzínovej stanici a ešte v tlačiarňach s jedným nepočujúcim."

Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom

Nebolo to podľa vlastných slov pre Kulyho jednoduché. S kolegami sa dohováral rukami, nohami. Písali si odkazy, ukazovali písmenká ako deti v škole. A práve kvôli novému videoklipu sa rozhodol spevák naučiť sa text piesne v posunkovej reči. "Hovorí sa, koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom. Podľa mňa aj tá posunková reč patrí medzi reči," komentuje svoje počínanie Kuly.

Zvukoprázdno

V nespievanom videoklipe sa odohráva príbeh nepočujúceho muža. Zobrazuje realitu, s ktorou sa nepočujúci ľudia bežne stretávajú. Videoklip dostal príznačný názov Zvukoprázdno a skladba je venovaná všetkým nepočujúcim a inak handicapovaným ľuďom. Vznikla v spolupráci s Telekomom, ktorý dlhodobo podporuje nepočujúcich a približuje ich svet verejnosti.

TV JOJ

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie