Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
VIDEO: Uznávanému odborníkovi spadli na pódiu nohavice...
Zdielať na

VIDEO: Uznávanému odborníkovi spadli na pódiu nohavice...

Najlepšie scenáre píše sám život. Veď o neposlušných gumičkách na šatách či príliš tesných korzetoch, z ktorých vykúka bujné poprsie, by vedela rozprávať nejedna dáma. No a svoje o tom vie už aj uznávaný filmový odborník Pavol Branko. Pozrite si, čo sa prihodilo počas odovzdávania prestížnej ceny pre mladých scenáristov v Bratislave.

Cenu Tibora Vichtu udeľovali už po deviatykrát. Podľa organizátorov je to nielen možnosť, ako mladé talenty prinútiť niečo napísať. Ide aj o šancu  realizovať dobré scenáre a dostať ich na filmové plátno.

Stať sa to môže každému

Ocenenie odovzdával aj renomovaný filmový teoretik Pavol Branko. To, čo sa mu prohodilo, by však zrejme nenapísal ani ten najlepší scenárista. V momente, keď stál na pódiu, uvoľnila sa mu gumička na nohaviciach. Tie sa pomaly začali skĺzavať nižšie a nižšie...

Branka "zachraňovala" duchaprítomná kolegyňa. Videla, čo sa deje a začala mu nohavice naprávať. Zároveň ho zakryla celým svojím telom. Tento videozáznam stojí zato dopozerať až do konca.

A 90-ročný odborník celý incident ešte aj vtipne komentoval. "Som už na úrovni modelky, takže už len keby tie ostatné parametre som dosiahol, tak sa môžem pokúsiť o novú dráhu," povedal s nadhľadom uznávaný filmový teoretik, publicista i prekladateľ.

Suverénne zvíťazil Rubikon

V kategórii Celovečerný hraný film suverénne zvíťazil scenár s názvom Rubikon. Porotcov zaujal aj komediálny seriál Mira Šifru so scénarom Moji drahí pozostalí. Špeciálnu cenu udelila porota aj Pavlovi Knapkovi.

Hlavným poslaním Ceny Tibora Vichtu je poskytnúť talentovaným autorom prezentovať sa a konfrontovať svoje práce s názormi filmových a televíznych odborníkov. Víťaz bude mať jedinečnú možnosť zúčastniť sa finále poľskej súťaže ScriptEast, získa odmenu 2000 eur a jeho scénar bude preložený do anglického jazyka.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie