Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Jozef Patrovič z Talentu. Pri spievaní mu vadili toxíny v múzeu
Zdielať na

Jozef Patrovič z Talentu. Pri spievaní mu vadili toxíny v múzeu

Stará známa firma! Jozefa Patroviča netreba nikomu predstavovať.. Pri kastingoch do šou Česko Slovensko má Talent sa sťažoval na nevyvetrané miestnosti vo Veľkom tresku zase na azbest v českom Národnom divadle.

Po vystúpení v divadle si kládol požiadavky, ktoré sa rozhodli mu moderátori Talentu splniť. Jakub Prachař s Martinom Pycom Rauschom mu zabezpečili miestnosť len pre neho, klavír, občerstvenie či CD prehrávač. 

Porota ho dokonca chcela poslať ďalej do semifinálového kola. Avšak, tak porotcov "vytočil", že sa ešte počas jeho spevu zdvihli a odišli. Na ich miesta zasadli Jakub s Pycom a Patroviča nechali spievať, kým v múzeu nezhasli svetlá.

Tentokrát spevákovi, ktorý sa vyhováral snáď na všetko na svete, vadil azbest prítomný v stenách budovy Národného múzea v Prahe. "Nie je to v poriadku, lebo to sú staré budovy a to sa vytvoria v tých budovách toxíny. Kde je azbest, tam sa nedá žiť," tvrdí 70-ročný dôchodca.

Azbest sa v múzeu nenachádzal...

Jozef Patrovič má samozrejme pravdu - na skládke azbestu by nemohol žiť nikto. Keďže táto látka ma veľmi škodlivé účinky, medzi exponátmi Národného múzea, kde sa konal Veľký tresk, nenájdete.

"Azbest je zaradený ako karcinogén, to znamená, že je to látka, ktorá môže pri vyššej koncentrácii vyvolať rakovinu u človeka," tvrdí hlavný hygienik SR Gabriel Šimko. Množstvo tejto látky by muselo byť mimoriadne vysoké, aby sa vám niečo stalo. "Je spracovaný tak, že sa neuvoľnuje. Nedostáva sa do ovzdušia, nedostáva sa do prostredia a tým pádom nie je hrozbou pre človeka,"dodáva Šimko. 

Exkluzívne informácie o šou Česko Slovensko má Talent nájdete TU!

TV JOJ

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie